به گزارش مسیر اقتصاد انجمن سرمایهگذاری در شهر میامی آمریکا اخیراً مطالعاتی انجام داده و گزارشی را در زمینه وضعیت مسکن در این شهر منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش هزینه مسکن در شهر میامی همچنان فراتر از آن چیزی است که بخش بزرگی از جامعه بتواند آن را تأمین کند. این در حالی است که میامی سومین شهر مقرون به صرفه در آمریکا است.
قیمت خانههای ویلایی در شهر میامی، در فوریه سال ۲۰۱۹، ۳.۸ درصد افزایش داشته و از ۳۳۲.۵ هزار دلار به ۳۴۵ هزار دلار رسیده است. قیمت این نوع از خانهها برای ۸۷ ماه متوالی یا به عبارت دیگر بیش از ۷ سال افزایش داشته است.
لزوم ساخت ۱۲ هزار واحد مسکونی مقرون به صرفه تا سال ۲۰۲۴
بر اساس گزارش مذکور ۷۱ درصد از مردم شهر میامی، اجارهنشین هستند و ۶۱ درصد آنها هزینه سنگین اقتصادی را بر دوش دارند؛ به این معنی که بیش از ۳۰ درصد از درآمد خانوار خود را صرف مسکن میکنند.
شهر میامی آمریکا برای تأمین نیاز و تقاضا موجود، به ساخت و نگهداری حداقل ۵۰ هزار واحد مسکونی نیاز دارد. بر همین اساس این گزارش در نظر دارد سرمایهگذاری در مسکن مقرون به صرفه را با روشن کردن اولویتهای مشترک سرمایهگذاران، شناسایی خط توسعه و ایجاد محیطی برای سرعت بخشیدن به کار، بهبود بخشد.
بر اساس مطالعات صورت گرفته شهر میامی برای حل مشکل مسکن خود باید هدف ساخت یا حفظ ۱۲ هزار واحد مسکونی ارزانقیمت و مقرون به صرفه را تا سال ۲۰۲۴ دنبال کند.
این گزارش معیارهای توسعه را به عنوان دستورالعمل برای ساخت و نگهداری مسکن مقرون به صرفه مانند استفاده از تسهیلات حمایتی، اولویت دادن به توسعههای ترکیبی با درآمد، قابلیت انعطافپذیری و پایداری محیط مطرح میکند.
در ادامه گزارش، ابزارهایی را برای دولت و نهادهای حاکمیتی شهر به منظور رسیدگی به بحران مسکن پیشنهاد شده است. از جمله موارد توصیه شده توسعه مسکن عمومی، تغییر کد منطقه (یکسانسازی کدها برای وارد شدن تمام اطلاعات املاک در سیستم)، کاهش مالیات بر دارایی و اخذ مالیات بر خانههای خالی هستند.
همچنین این گزارش توصیه میکند که از طریق اقداماتی نظیر ایجاد مسکن دائمی و حمایتی توسط دولت، مسائل مربوط به بیخانمانها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
۳۲ هزار واحد مسکونی در میامی خالی هستند
برخی میامی را به عنوان شهر خفتهای که بحران دسترسی به مسکن در آن در حال رشد است، میدانند؛ اما تمرکز بسیاری از مسئولین روی شرایط مسکن در شهرهای پیشرفته مانند سانفرانسیسکو و سیاتل است، در حالی که بر اساس گزارش سرمایهگذاری میامی، مشکل تأمین مسکن، در حال حاضر یک مسئله جدی در فلوریدا جنوبی است.
میامی با ترکیدن حباب مسکن در سال ۲۰۰۸ به شدت تحت تأثیر قرار گرفت. در آن زمان، جرثقیلها و ساختمانهایی که به صورت عمودی بالا میرفتند نشان دهنده پیشرفت تازه این شهر بود؛ اما بسیاری از این تحولات در سال ۲۰۰۸ متوقف شد.
پس از آن به دلیل آنکه اغلب ساختمانهای احداث شده صرفاً برای سرمایهگذاری بود نه جهت عرضه به عموم مردم و اینکه بسیاری از این واحدها خانههای لوکس محسوب میشدند؛ عرضه مسکن برای عموم مردم و اقشار متوسط به مشکل خورد و اغلب واحدها خالی باقیمانده است.
بازار مسکن در میامی، به طور غیرمستقیم تحت تأثیر یک عامل منحصر به فرد است که تنها چند شهر دیگر در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد؛ که عبارت است از سرمایهگذاری خارجی. تعداد زیادی از واحدهای مسکونی توسط افراد یا اشخاص در کشورهای دیگر به منظور سرمایهگذاری یا راه ذخیره ثروت غیر نقدی مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از این سرمایهگذاران خارجی در امریکای جنوبی زندگی میکنند و املاک سرمایهگذاری خود را نه بفروش میرسانند و نه اجاره میدهند.
ساخت مسکن ارزان با درآمد مالیات بر خانههای خالی در آمریکا
افزایش شمار خانههای خالی در میامی تبدیل به مشکل بزرگ شده است، زیرا به شدت به عرضه مسکن برای مردم در این شهر نیاز است. بر اساس گزارش مذکور از سال ۲۰۱۷، نزدیک به ۳۲ هزار خانه در شهر میامی مالک دارد، اما استفاده نمیشوند و خالی ماندهاند.
به منظور عرضه این خانهها به بازار، پیشنهاد شده تا از سرمایهگذاران خارجی یا دیگر افرادی که املاک بدون استفاده در اختیار دارند، مالیات اخذ شود. شناسایی این واحدها و مالکان آنها نیز از طریق ثبت اطلاعات افراد در سامانههای شهرداریهای سراسر کشور انجام می پذیرد.
این گزارش میافزاید در صورتی که این مالیات بر املاک خالی با نرخ ۱ درصد ارزش ملک اجرا شود؛ بر اساس برآوردها سالیانه بالغ بر ۹۸ میلیون دلار درآمد از این طریق کسب خواهد شد.
درآمد مالیات به دست آمده میتواند به صندوقی جهت هزینه برای ساخت مسکن مقرون به صرفه اختصاص یابد. شهرهای دیگر مانند واشنگتن دی سی نیز که از تعداد بالای سرمایهگذاری خارجی برای خرید مسکن و بالا بودن تعداد واحدهای خالی رنج میبرند، در حال حاضر مالیات بر خانههای خالی را در ساختار ارزیابی اموال خود قرار دادهاند.
گفتنی است شهر میامی جمعیتی بالغ بر ۴۶۴ هزار نفر دارد که با شهرهای حومه خود این تعداد به حدود ۶ میلیون نفر می رسد.
منبع: اسمارت سیتی
انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل