۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۸۹۰۷۲ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۸ دسته: دولت و حکمرانی
۰

دولت آمریکا اکنون دغدغه های دیگری همچون درگیری در ونزوئلا، جنگ تجاری با چین و مذاکرات هسته‌ای با کره شمالی را دارد و به همین دلیل در شرایط شروع یک تقابل نظامی با ایران نیست. از طرف دیگر به دلیل برگ برنده های ایران در کشورهایی همچون سوریه، یمن، پاکستان و عراق درگیری نظامی مستقیم با ایران می تواند منافع این کشور و متحدانش در منطقه را با تهدیدهای جدی مواجه نماید. اما نکته مهم در این خصوص لزوم حفظ آرایش جنگی از سوی ایران است که با افزایش خسارت های احتمالی طرف مقابل در تقابل نظامی، احتمال آن را کاهش می دهد.

مسیر اقتصاد/ یکی از مواردی که در روزهای اخیر در محافل رسانه ای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته، امکان شکل گیری تقابل نظامی میان ایران و آمریکا در ماه های آتی است.

از طرفی دولت آمریکا در هفته های اخیر اعلام کرده است قصد تمدید معافیت های خرید نفت از ایران را ندارد و در مقابل اعمال تحریم ها و فشارهای اقتصادی بیشتر بر دولت ایران را در دستور کار دارد؛ و از طرف دیگر مقامات ارشد ایرانی هرگونه امتیازدهی بیشتر به دولت فعلی آمریکا را منتفی اعلام کرده اند.

با اینحال وقوع جنگ بین دو کشور امری بسیار پرهزینه است و به همین دلیل همواره سران کشورها، شروع یک درگیری نظامی برای تحقق اهداف خود را به عنوان آخرین گزینه مد نظر قرار می دهند.

آمریکا در موضع شروع جنگ با ایران نیست

یکی از مواردی که در این زمینه از دید برخی رسانه ها مغفول مانده، درگیری های متعدد دولت آمریکا در اقصی نقاط جهان است.

از مهم ترین درگیری های این روزهای دولت مردان آمریکایی، تدارک برنامه هایی برای برکنار نمودن دولت قانونی ونزوئلا به ریاست جمهوری مادورو است. در روزهای اخیر کودتای مخالفان دولت ونزوئلا با پشتیبانی آمریکا، به دلیل وفاداری ارتش ونزوئلا به دولت این کشور ناکام ماند و اتاق فکر نظامی آمریکا اکنون بیش از هر امر دیگری، مشغول بررسی تحولات ونزوئلا و تدارک برنامه ای دیگر برای این کشور است.

علاوه بر این آمریکا اکنون در حال مذاکرات تجاری گسترده با چین است تا بتواند از شدت گرفتن دوباره جنگ تجاری با این کشور جلوگیری نماید. در عین حال جنگ تعرفه ای آمریکا تنها به چین محدود نمی شود و حتی اتحادیه اروپا به عنوان بزرگ ترین متحد این کشور را نیز شامل شده است.

شکست مذاکرات هسته‌ای با کره شمالی، مسئله خروج نظامیان آمریکایی از سوریه و افغانستان و مداخله در بحران های نظامی کشورهای شمال آفریقا نیز از دیگر دغدغه های این روزهای مقامات آمریکایی است.

از این موارد مهم تر رقابت های درون حزبی برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا، در ماه گذشته میلادی آغاز شده و به اذعان بسیاری از رسانه های آمریکایی، دولت کنونی این کشور شرایط مساعدی برای پیروزی مجدد در آن دارد. از این رو تیم دولت فعلی در طول ماه های پیش رو با احتیاط بیشتری برنامه های خود در عرصه بین الملل را به پیش خواهد برد تا کوچک ترین مشکلی بر سر راه پیروزی در انتخابات ایجاد نگردد.

وقوع جنگ با ایران به ضرر آمریکاست

اساسا آمریکا در طول دهه های اخیر همواره از تقابل نظامی با کشورهای قدرتمند خودداری کرده است و تنها در مواردی که احتمال برتری نظامی این کشور بسیار قابل توجه بوده، دست به مداخله نظامی زده است؛ هرچند در آن موارد نیز توفیق قابل توجهی به دست نیاورده است.

علاوه بر این مسئولین ایرانی اکنون برگ برنده های متعددی برای به خطر انداختن منافع آمریکا در کشورهایی همچون سوریه، یمن، پاکستان و عراق در اختیار دارند که می توانند از آن ها در صورت بروز کوچکترین عزمی برای شروع تقابل نظامی از سوی آمریکا، استفاده نمایند.

همین مسئله موجب شده است بسیاری از دولتمردان آمریکایی در طول هفته های اخیر در رسانه ها، بارها و به صراحت تأکید کنند که قصد شروع تقابل نظامی با ایران را ندارند و هدف آن ها صرفا فشار اقتصادی بیشتر است.

بنابراین آنچه مسلم است اینکه در شرایط فعلی شروع یک درگیری نظامی مستقیم با ایران به هیچ عنوان به سود آمریکا نیست و می تواند منافع این کشور و متحدانش در منطقه را با تهدیدهای جدی مواجه نماید.

جنگ نخواهد شد؛ به شرط آنکه آرایش جنگی داشته باشیم

اما نکته مهم در این خصوص لزوم حفظ آرایش جنگی از سوی ایران است. اگر ایران هوشمندانه عمل کند و آرایش جنگی خود را در عرصه نظامی به خوبی حفظ نماید، آمریکا تمایلی برای تقبل هزینه های پرشمار شروع یک جنگ نظامی نخواهد داشت.

آرایش جنگی ایران از این جهت ضروری است که به طرف مقابل نشان می دهد هزینه اقدام علیه ایران بالاست و بهتر است گزینه های معقول تری از سوی آمریکا مورد بررسی قرار بگیرد. اما چنانچه ایران به جای تدارک آرایش جنگی، خود را در موضع ضعف قرار دهد و درخواست مذاکره و یا اعطای امتیازات بیشتر به آمریکا را بدهد، طرف های آمریکایی نیز به طور قطع بیش از پیش گزینه حمله نظامی به چنین کشوری را در نظر خواهند گرفت.

تاریخ نشان داده که یکی از دلایل شروع جنگ دوم جهانی از سوی آلمان هیتلر، رویکرد منفعلانه و درخواست پیمان صلح از سوی کشورهای مقابل از جمله بریتانیا، در سال های قبل از آن بوده است.

انتهای پیام/ دولت و حاکمیت



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.