۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۸۷۵۰۱ ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۰ دسته: تجارت و دیپلماسی، نظام های پرداخت
۰

چین در راستای افزایش قدرت رقابت خود و همچنین مقابله با سلطه دلاری آمریکا بر فضای مالی جهان، که امکان رصد داده های مالی کشورها را برای آمریکا فراهم کرده است، یک ارز دیجیتالی مخصوص مبتنی بر فناوری بلاک چین راه اندازی می‌کند. این کشور قصد دارد با راه اندازی سیستم های پرداختی و مالی جایگزین سیستم دلاری و سیستم سوئیفت، نظام تجاری جهانی جدیدی شکل دهد.

به گزارش مسیر اقتصاد هرچند آمریکا در حال حاضر در زمینه پیگیری و تحقیق در مورد فناوری بلاک چین در صدر قرار دارد، اما در مورد استفاده از بلاک چین در برنامه های تجاری خود در حد بحث های اولیه باقی مانده و نتوانسته است به پیشرفت قابل توجهی در این عرصه دست یابد.

چین با «ارز دیجیتالی» سلطه دلاری آمریکا را به چالش می‌کشد

در همین حال چین به اهمیت توسعه فناوری بلاک چین پی برده است و استفاده از ظرفیت آن به بخشی از استراتژی ملی دولت این کشور تبدیل شده است. بلاک چین یک ناحیه دارای پتانسیل متضاد میان دو ابر قدرت (آمریکا و چین) برای رهبری بر جهان است.

گزارش شده است که حزب کمونیست چین قصد دارد یک ارز دیجیتالی ایجاد کند که بتواند با دلار آمریکا رقابت کند و در نهایت در بخش هایی جایگزین سیستم معاملاتی دلار شود و سلطه مالی جهانی آمریکا را به چالش بکشد.

استفاده آمریکا از جایگاه دلار برای رصد اطلاعات مالی بین المللی کشورها

باتوجه به جایگاه دلار در بازارهای جهانی، آمریکا توانسته است موقعیت منحصر به فردی برای خود ایجاد کند و بر اطلاعات معاملات مالی بین المللی احاطه داشته باشد. این کشور به کمک سیستم دلاری خود می تواند جریان وجوه را رصد کند و در صورت لزوم به سهولت، تحریم های مالی را علیه افراد و نهادهای خارجی اعمال کند.

علاوه براین، سیستم معاملاتی دلار به یک شبکه اختصاصی از بانک ها نیاز دارد که استفاده از آن در معاملات بین المللی وقت گیر و پرهزینه است و این به نحوی است که شبکه های جهانی مبتنی بر ارزهای دیجیتالی قابلیت و ظرفیت آن را دارند که این مشکلات را بر طرف کنند.

بلاک چین فرصتی برای چین جهت ایجاد سیستم جدید تجارت جهانی

اگر یک دولت با اقتصاد به اندازه کافی بزرگ بتواند با موفقیت، استراتژی قابل اعتمادی برای ایجاد یک سیستم تجارت جهانی مبتنی بر ارزهای دیجیتالی ایجاد کند، تأثیرات این اقدام می تواند وضعیت موجود سلطه دلار آمریکا را با چالش مواجه نماید.

فناوری بلاک چین به یک جزء جدایی ناپذیر از برنامه های توسعه اقتصادی حزب کمونیست چین تبدیل شده است. با حمایت دولت، سازمان های مختلفی برای ترویج و توسعه فناوری بلاک چین تأسیس شده اند.

برای آمریکایی ها، بلاک چین یک فناوری یا یک عمل فلسفی است، اما برای چین، بلاک چین یک فرصت است که مسیر را تغییر می دهد تا از رقبای خود جلوتر بیفتد.

نگرانی چین از جاسوسی مالی آمریکا عامل راه اندازی سیستم های پرداخت بومی

در سال های اخیر چین برای جلوگیری از رصد داده های مالی بین المللی خود توسط نهادهای امنیتی آمریکا، علاوه بر استفاده از ظرفیت فناوری بلاک چین، سیستم پرداخت بین بانکی فرامرزی دیگری تحت عنوان CIPS را نیز راه اندازی نموده است.

با این اقدامات، در عین اینکه چین سطح محافظت خود در برابر تحریم های آمریکا را ارتقا داده، با کنار گذاشتن سوئیفت و سیستم معاملات دلاری از تبادلات خارجی خود، به نگرانی های ناشی از رصد اطلاعات مالی خارجی توسط آمریکا نیز پایان داده است.

نهادهای امنیتی آمریکا از طریق سوئیفت از کشورها جاسوسی می‌کنند

لازم به ذکر است که طبق اعلام نشریه اشپیگل آلمان و رسانه های آمریکایی، آژانس امنیت ملی آمریکا از معاملات انجام شده از طریق سیستم سوئیفت آگاهی دارد. همچنین وزارت خزانه داری آمریکا اعتراف کرده است که بعد از حملات ۱۱ سپتامبر، میلیون ها اطلاعات مالی محرمانه سوئیفت توسط آمریکا منتقل شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

سوئیفت به عنوان یک تعاونی، توسط آمریکا و چند کشور اروپایی مدیریت می شود و دیگر کشورها نظارتی بر این سیستم ندارند. مرکز داده های سوئیفت در آمریکا، سوئیس و هلند قرار دارد. در نتیجه آمریکا، اروپا و هم‌پیمانان سیاسی آن ها کنترل شرکت سوئیفت را بر عهده دارند. این تسلط موجب نگرانی چین از جانب کاهش امنیت بین المللی خود و چاره جویی برای مقابله با آن شده است.

منبع: آسیا بلاک چین

انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.