۰۴ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۷۶۵۳۳ ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

عباس علی آبادی با اشاره به سهم بالای ایران از صنعت برق عراق گفت: پشتیبانی از نیروگاه‌های عراق و تامین تجهیزات آن ها به ایجاد هزاران شغل در ایران منجر شده است. به گفته وی در حال حاضر ۵۰ درصد از ظرفیت برق عراق در دست شرکت های ایرانی است که عدم پشتیبانی از آن مشکلات بزرگی برای عراق ایجاد خواهد کرد. با اینحال درصورتی که ایران از ظرفیت های موجود به صورت فعال بهره نبرد، دیگر شرکت ها همچون زیمنس آلمان و جنرال الکتریک آمریکا جایگاه شرکت های ایرانی را تصاحب خواهند کرد.

به گزارش مسیر اقتصاد عباس علی‌آبادی مدیر عامل شرکت مپنا در حاشیه جلسه کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی پیرامون قرارداد تجارت دوجانبه با عراق گفت: اهمیت عراق به قدری است که جا دارد مجلس شورای اسلامی یک کمیته ویژه در ارتباط با عراق تشکیل دهد.

وی افزود: عوامل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، سیاسی و جغرافیایی سبب شده است که اهمیت عراق برای ایران بسیار بیشتر از اهمیت سایر همسایگان باشد. از ابتدای انقلاب اسلامی تلاش‌های بسیاری صورت گرفت که بین دو کشور ایران و عراق پیوندی ایجاد نشود. راه اندازی جنگ تحمیلی، حمله آمریکا به عراق و همچنین ایجاد داعش برنامه ریزی شده بود و دشمن می‌خواست که اتحادی بین دو کشور ایران و عراق صورت نگیرد.

عراق حلقه وصل ایران به بازارهای بزرگتر حاشیه مدیترانه

علی‌آبادی در ادامه گفت: عراق هم به لحاظ امنیتی بسیار برای ایران مهم است و هم به لحاظ اقتصادی زیرا این کشور علاوه بر بازار بزرگی که دارد، حلقه اتصال ایران به سوریه، لبنان و بازارهای حاشیه مدیترانه و آفریقا است. به لطف خدا علی رغم همه مشکلات موجود عراق به بزرگترین شریک تجاری ایران تبدیل شده است.

به گفته مدیر عامل شرکت مپنا صادرات گاز یکی از اهداف کلیدی ایران در حوزه صدور انرژی است. ایران پس از سال ها برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری توانسته است ظرفیت بالایی را برای تولید گاز در میادین پارس جنوبی ایجاد کند که طبعا باید بتوانیم آن را متناسب با برنامه ریزی صورت گرفته صادر کنیم. ما هم اکنون در مقیاس میلیارد متر مکعب تولید گاز داریم و تنها موفق به انتقال آن به عراق شده‌ایم. با این وجود تاکنون تنها موفق به صادرات گاز به عراق شده‌ایم.

۵۰ درصد بازار برق عراق در اختیار شرکت های ایرانی است

علی‌آبادی در ادامه گفت: صدور گاز به عراق منجر به ایجاد فرصت های جدید برای ایران شده است؛ به طوریکه نیروگاه‌های عراق به گاز ایران وابسته‌اند.

وی افزود: ایران هم اکنون چیزی در حدود ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه در دست احداث در عراق دارد و ۲۰۰۰ مگاوات نیز در حال مذاکره بوده و ۱۰۰۰ مگاوات نیز ساخته و تحویل این کشور شده است. این بدان معنا است که بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت برق عراق در دست شرکت های ایرانی است.

هزاران شغل در ایران وابسته به صدور تجهیزات برقی به عراق است

به گفته وی از آنجا که پشتیبانی و تامین تجهیزات این نیروگاه‌ها نیز از سوی ایرانی‌ها صورت می‌گیرد، هزاران شغل به این واسطه در ایران ایجاد شده است. همانگونه که ملاحظه می‌کنید تمام کابل سازها، قطعه سازها، پست سازها، ترانس سازها، نیروگاه‌ سازها، توربین سازها و همه کسانی که به نحوی تجهیزات مورد نیاز نیروگاه‌های عراق را در ایران تولید می‌کنند، در حقیقت سر سفره صادرات به این کشور نشسته‌اند.

اگر فعال نباشیم زیمنس و جنرال الکتریک جایگاه ایران در عراق را تصاحب می‌کنند

مدیرعامل شرکت مپنا همچنین گفت: هم اکنون شرکت های زیمنس آلمان و جنرال الکتریک آمریکا تلاش زیادی را برای گرفتن بازار برق عراق از دست ایران صورت داده‌اند که طبعا اگر نقش فعالی در این زمینه ایفا نکنیم منافع ایران با خطر مواجه خواهد شد.

به گفته علی آبادی، منفعت بالای بازار عراق برای ایران عاملی است که سبب شده دشمنان تلاش زیادی برای سنگ اندازی در روابط دو کشور داشته باشند. به همین دلیل حدود دو ماه است که حساب شرکت های ایرانی در عراق بسته شده است که البته مطلع شدیم این مشکل در حال مرتفع شدن است و برخی از شرکت های ایرانی از بانک مرکزی عراق مجوز فعالیت دریافت کرده اند.

وابستگی برق عراق به ایران دلیلی برای عدم تبعیت از تحریم‌های آمریکا

علی‌آبادی پس از اشاره به سهم بالای ایران از تامین برق عراق گفت: اگر ایران از پشتیبانی صنعت برق عراق خودداری کند مشکلات بزرگی برای نظام اقتصادی عراق ایجاد خواهد شد؛ که البته ما به دلایل دینی و امنیتی این کار را نخواهیم کرد. با این وجود شاهدیم که شرکت های ایرانی تهدید می‌شوند و حساب ایرانی‌ها در این کشور بسته می‌شود و حدود دو ماه است که علی رغم اطلاع رسانی به دولت و مجلس اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است.

وی افزود: در نهایت باید به این مسئله توجه داشت که مقامات عراقی می‌توانند وابستگی کشورشان به صنعت برق ایران را به عنوان اهرمی برای کسب معافیت از تحریم‌های آمریکا به کار گیرند که البته این مسئله نیازمند دیپلماسی فعال ایران در عراق نیز هست.

انتهای پیام/ تجارت و ارز



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.