به گزارش مسیر اقتصاد هلند یکی از کشورهای پیشرو در کشاورزی قاره اروپا و جهان محسوب می شود، به نحوی که بعد از آمریکا بزرگترین صادرکننده محصولات کشاورزی در جهان است.
طبق بررسی های انجام شده برخلاف اکثر کشورهای جهان که جمعیت شهرها نسبت به روستاها در حال افزایش و کشاورزی کم رونق شده است، اما هلند همچنان یکی از پایدارترین بخش های ممکن در کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
فناوری های نوین کشاورزی مبتنی بر علوم دانش بنیان، حاصلخیزی خاک، کیفیت مناسب تولید محصولات کشاورزی و تخصص های تجاری مدیران بخش کشاورزی از جمله عوامل اصلی موفقیت این کشور در امر صادرات محصولات کشاورزی است.
رشد صادرات کشاورزی هلند نتیجه برنامه ریزی وزارت زراعت و صنایع غذایی
طبق آمارهای منتشر شده از سوی وزارت زراعت و صنایع غذایی هلند، صادرات محصولات کشاورزی این کشور در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۶ از رشد مناسبی برخوردار بوده است. این وزارتخانه توانست در سال ۲۰۱۷ با افزایش ۷ درصدی صادرات حدود ۹۲ میلیارد یورو از بازارهای جهانی درآمد کسب نماید و بر این اساس سهم بخش صادرات کشاورزی هلند از کل صادرات این کشور به ۲۲ درصد افزایش یافت.
مقاصد مهم صادراتی هلند کشورهای آلمان، بلژیک، انگلستان و فرانسه هستند که محصولاتی نظیر میوه جات و سبزیجات به این کشورها صادر شده است. همچنین حدود ۷۸ درصد از محصولات تبدیلی غذایی هلند به سایر کشورهای اتحادیه اروپا صادر می شود.
سرمایه گذاری دولت هلند در زمینه ارتقا دانش و فناوری کشاورزی
این کشور در زمینه تحقق و توسعه فناوری های کشاورزی در جهان رتبه نخست را دارد و به وسیله دانش و فناوری خود می تواند ماشین آلات پردازش و برداشت مناسبی تولید نماید.
به عنوان مثال ماشین های جمع آوری میوه از درختان، سلاخی اتوماتیک گوشت و برداشت مناسب سیب زمینی از جمله اقدامات ۱۲ مرکز تحقیق و توسعه بخش کشاورزی در هلند است.
غالب محصولات کشاورزی تولیدی این کشور محصولاتی نظیر غلات(به وِیژه گندم)، خوراک دام، سیب زمینی و محصولات باغی هستند.
دلایل اصلی پیشرفت بخش کشاورزی هلند در مقایسه با سایر کشورها
از دلایل اصلی پیشرفت در بخش کشاورزی هلند می توان موارد زیر را نام برد:
- نوآوری در تولید محصولات غذایی و برنامه ریزی مناسب برای صادرات محصولات کشاورزی؛ همانگونه که گفته شد، هلند دومین صادرکننده محصولات کشاورزی بعد از آمریکا در جهان است و جز سه تولید کننده برتر میوه وسبزیجات در جهان محسوب می شود. این کشور در زمینه تولید محصولات دامی، لبنیات و کشت گلخانه ای فعالیت دارد و از مراکز توسعه و فناوری محصولات کشاورزی پشتیبانی ویژه ای انجام می دهد.
- موفقیت ویژه هلند در بازسازی اجزای زنجیره تولید محصولات کشاورزی این امکان را به کشاورزان داده است تا سرمایه گذاری مناسبی از جانب بخش خصوصی انجام گیرد.
- برنامه ریزی ویژه این کشور در جهت تامین غذای بخشی مهمی از جمعیت ۹ میلیاردی جهان در سال ۲۰۵۰
- آب و هوای پایدار و مناسب هلند نیز یکی دیگر از موارد موفقیت بخش کشاورزی این کشور محسوب می شود
منابع: