به گزارش مسیر اقتصاد دولت هند در ماه های اخیر در حال تدوین قانون بودجه سال مالی آینده است که کمتر از ۴ ماه دیگر آغاز می شود. از مهم ترین رویکرد های دولت در تدوین قانون بودجه سال آینده می توان به مواردی همچون حمایت گسترده از بخش کشاورزی و اقشار کم درآمد جامعه است.
اما یکی از نکات قابل توجه در بودجه دولت هند استفاده گسترده از ابزار تعرفه واردات به منظور مدیریت واردات محصولات لوکس، مصرفی و غیرضروری است.
افزایش تعرفه برندها و کالاهای لوکس و مصرفی
در این راستا دولت هند تعرفه واردات بسیاری از محصولات مصرفی که توسط برندهای مطرح غربی تولید می شود را افزایش داده است. به طور مثال می توان به محصولاتی همچون دستگاه تلفن همراه و تبلت های اپل، عینک های برند «ری بن» و دیگر برندهایی همچون «زیپوس» و «فیتیبیس» اشاره کرد.
علاوه بر این تعرفه محصولات غیرضروری همچون محصولات آرایشی و بهداشتی، دستبند، عینک آفتابی، اسباب بازی و دستگاه های بازی نیز افزایش یافته است. خودروهای لوکس، پوشاک، جواهرات، دستگاه های الکترونیکی و قطعات آن ها نیز دیگر بخش هایی هستند که با افزایش تعرفه مواجه شده اند.
اثر افزایش تعرفه بر کاهش میزان واردات
انتظار می رود با اجرایی شدن افزایش میزان تعرفه واردات محصولات مصرفی و کالاهای لوکس، در زمانی کوتاه میزان واردات آن ها کاهش یابد.
آرون جیتلی، وزیر اقتصادی هند در این خصوص گفته است: «در حال حاضر تولیدات داخلی کشور هند این امکان را دارد که پاسخگوی نیاز این بخش ها باشد، از این رو دولت قصد دارد با افزایش تعرفه واردات را مدیریت نماید تا شرایط برای افزایش میزان تولید داخلی و ایجاد اشتغال فراهم شود.»
حمایت از تولید داخلی رویکرد جدی دولت هند
نارندرا مودی از سال ۲۰۱۴ میلادی به عنوان نخست وزیر هند انتخاب شده است. مودی از آن زمان یکی از شعارهای اصلی دولت خود را حمایت از تولیدات داخلی و تبدیل هند به کشوری با قدرت تولید داخلی بالا همچون چین و ایجاد فرصت های شغلی گسترده عنوان کرده است.
در همین راستا دولت مودی طرح «ساخت هند» را راه اندازی نموده است و در قالب آن قصد دارد رویکرد حمایت از تولید داخلی را در بخش های مختلف اقتصاد هند اجرایی نماید.
یکی از مهم ترین ابزار های دولت هند برای عملیاتی کردن برنامه «ساخت هند» افزایش تعرفه واردات محصولاتی است که مشابه تولید داخلی دارند. افزایش تعرفه واردات برندها و کالاهای لوکس و مصرفی در بودجه سال آینده نیز در همین راستا در دستور کار دولت هند قرار گرفته است.
افزایش تعرفه واردات ابزاری برای افزایش تولید داخلی
یکی از اهداف دولت هند در زمینه افزایش تعرفه واردات، ملزم کردن تولیدکنندگان خارجی به سرمایه گذاری و تولید محصولات خود در داخل کشور هند است. به طور خاص در این زمینه می توان به وضعیت بازار دستگاه های تلفن همراه و خودرو در کشور هند اشاره کرد.
در زمینه تولید دستگاه های تلفن همراه، دولت هند تعرفه واردات را افزایش داده است تا برندهایی همچون اپل را ملزم نماید تا همچون دیگر برندهای مطرح، تولیدات خود را در داخل کشور هند انجام دهند.
در طول سال های اخیر شرکت اپل درخواست دولت هند برای سرمایه گذاری در هند را نپذیرفته است و بیش از ۹۰ درصد محصولات این شرکت در بازار هند، از طریق واردات تأمین می شود. استفاده از ابزار تعرفه واردات اقدمی عملی برای الزام این تولیدکننده به سرمایه گذاری و تولید در داخل کشور هند است.
درخصوص تولید وسایل نقلیه، اعم از سبک و سنگین نیز دولت هند قصد دارد با افزایش تعرفه واردات، قیمت محصولات برندهایی همچون آئو دی و دیگر برندهای مطرح را افزایش دهد تا این شرکت ها را مجبور نماید برای حضور در بازار پرسود کشور هند، به سرمایه گذاری و تولید در داخل این کشور روی بیاورند.
منبع: داون