۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۶۶۸۱ ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۸ دسته: کشاورزی
۰

در حال حاضر سهم بخش کشاورزی از کل تولید ناخالص داخلی کشور هند در حدود ۱۷.۵ درصد است. علاوه بر این بیش از ۹۰ میلیون خانوار هندی در بخش کشاورزی این کشور اشتغال دارند.

به گزارش مسیر اقتصاد در طول ۶۰ سال اخیر به دلیل خودباوری و حمایت دولت های حاکم بر هند از بخش کشاورزی و با هدف کاهش وابستگی به واردات در حوزه غذا و افزایش امنیت غذایی، تولید غلات هند بیش از ۵ برابر شده است.

طبق گزارش مرکز آمار کشاورزی کشور هند تولید غلات این کشور از ۵۰.۸ میلیون تن در سال ۱۹۵۰ میلادی به بیش از ۲۵۲ میلیون تن در سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است. این درحالیست که طبق آمار زمین های زراعی هند در مقایسه با ۵۰ سال گذشته به کمتر از نصف کاهش یافته و بخش کشاورزی کشور هند در تمامی این سال ها با محدویت های متعددی مواجه بوده است.

بخش کشاورزی هند توانسته است در ۶۰ سال اخیر بهره وری خود را افزایش دهد و میزان تولید محصولات در هر هکتار را از ۵۲۲ کیلوگرم در سال ۱۹۵۰ میلادی به بیش از ۲۰۵۶ کیلوگرم در سال ۲۰۱۵ برساند. گرچه این میزان نیز در مقایسه با کشورهای پیشرفته در حوزه کشاورزی بهره وری پایینی محسوب میشود.

یکی از مشکلات اساسی دیگر کشور هند در زمینه تولید محصولات کشاورزی کمبود آب است به طوریکه در بیش از نیمی از زمین های کشاورزی این کشور در طول سال هیچ گونه آبیاری انجام نمیشود.

کشور هند در طول سال های اخیر اهمیت زیادی برای بخش کشاورزی قائل بوده و با وجود محدودیت ها و مشکلات متعدد، تلاش کرده است با حمایت های هوشمندانه و مختلف، میزان تولید محصولات کشاورزی در داخل را افزایش دهد.

کشور هند بیش از ۱.۲ میلیارد نفر جمعیت دارد که با روندی قابل توجه در حال افزایش است. در چنین شرایطی در صورتی که این کشور برنامه ای مناسب برای تولید محصولات غذایی نداشته باشد، بخش قابل توجهی از نیاز غذایی این کشور از طریق واردات تأمین خواهد شد و امنیت غذایی این کشور در خطر قرار خواهد گرفت.

کشور هند نشان داده است که عدم وابستگی در تأمین نیازهای غذایی به واردات یکی از اصول اساسی این کشور است. در حال حاضر سهم بخش کشاورزی از کل تولید ناخالص داخلی کشور هند در حدود ۱۷.۵ درصد است. علاوه بر این بیش از ۹۰ میلیون خانوار هندی در بخش کشاورزی اشتغال دارند که سهم قابل توجهی از بازار نیروی کار این کشور محسوب میشود.

منبع: فایننشال اکسپرس



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.