۱۳ بهمن ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۰۱۵۰۳ ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

کامن اسلامی معاون راهبری تولید هلدینگ کشاورزی کوثر در نشست «الگوی احیا و ارتقاء مرغ لاین آرین» در تحلیل جامعی از وضعیت مرغ آرین، دو نقطه عطف را مشخص کرد و گفت: نخست، دوره افول پس از سال ۸۲ که فرصت کاهش فاصله با سویه‌های خارجی از دست رفت و دوم، دوره احیا از سال ۹۸ که به عنوان پروژه ملی مطرح شد. او تصریح کرد: با وجود تلاش‌های مجموعه‌های کوثر و اتکا برای تأمین ۱۰۰ درصد نیاز اجدادی کشور، سیاست‌های متغیر و عدم حمایت کافی، خسارات سنگینی به تولیدکنندگان وارد کرده است. به گفته اسلامی، بدون سرمایه‌گذاری جدی در تجهیزات و حمایت یکپارچه از این پروژه ملی، دستیابی به اهداف برنامه هفتم امکان‌پذیر نخواهد بود.

به گزارش مسیر اقتصاد یازدهمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الگوی احیا و ارتقاء مرغ لاین آرین»، دوشنبه ۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ و با میزبانی «موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی» برگزار شد. این نشست، یازدهمین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری شده است تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست کارشناسان و مسئولان بر ضرورت جایگزینی تدریجی سویه آرین در بازار گوشت مرغ، تاکید کردند و اقدامات دولت در این زمینه طی سال‌های اخیر را ارزیابی کردند. همچنین الزامات و اقدامات لازم برای تحقق سهم ۲۰ درصدی سویه آرین در بازار گوشت مرغ با توجه به هدف‌گذاری برنامه هفتم پیشرفت پیشنهاد و ارائه شد.

عملکرد دولت در قبال سویه آرین

در این نشست کامن اسلامی معاون راهبری تولید هلدینگ کشاورزی کوثر گفت: نوع عملکرد دولت در قبال آرین را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. پس از اوج سهم بازار آرین در سال ۸۲، شاهد افول این سویه بودیم و با جایگزینی سایر سویه‌ها، آرین مورد بی‌مهری قرار گرفت. علیرغم صفر شدن سهم بازار، می‌توانستیم از فرصت استفاده کنیم و فاصله این سویه با سویه‌های وارداتی را کاهش دهیم، اما بی‌برنامگی در پیش گرفته شد.

وی افزود: در بخش دوم، پس از سال ۱۳۹۸ که ضرورت اتکا به سویه داخلی به جهت امنیت غذایی از سوی حاکمیت مطرح شد، ارتقا و احیای آن به پروژه ملی بدل شد.

چالش‌ها و اقدامات در احیای مرغ آرین

معاون راهبری تولید هلدینگ کشاورزی کوثر گفت: در بخش احیای آرین، عملکرد خوبی داشتیم. دو مجموعه حاکمیتی کوثر و اتکا به عنوان بازوی وزارت جهاد کشاورزی، طی فرایندی نسخه پشتیبان از لاین را در اختیار گرفتند و بر اساس سیاست ابلاغی، تکلیف شدیم به اندازه نیاز ۱۰۰ درصدی گله‌های اجدادی کشور، تأمین جوجه انجام دهیم. اما متأسفانه سیاست‌ها در حین اجرا متغیر بود و با وجود وعده‌ای که برای پشتیبانی از ما داده شده بود، حمایت لازم انجام نشد و زیان هنگفتی به ما تحمیل شد.

وی افزود: پس از تغییر سیاست‌ها، بحث تکلیف برای جوجه‌ریزی متناظر راه افتاد و تاکنون نیز به شکل آزمون و خطا پیش رفتیم. اکنون نیز در برنامه هفتم، تکلیف ۲۰ درصدی تعیین شده که اگر از ابتدا با همین الگو پیش می‌رفتیم، می‌توانستیم مدون‌تر عمل کنیم.

نیاز به تسریع در ارتقا و حمایت از احیای مرغ آرین

اسلامی گفت: پشتیبانی از آرین در سه بخش پیش گرفته شد: یکی خود مجموعه لاین بابلکنار که توسط معاونت علمی پیش می‌رفت، و دو مجموعه اتکا و کوثر نیز با راهبری موسسه تحقیقات علوم دامی برای ارتقای این سویه اقدام کردند.

وی افزود: در بحث ارتقا، کارهای انجام شده کوچک نبوده، اما به درستی از مجموعه‌های پشتیبان حمایت نشد. فرآیندهای تحقیقاتی، فرآیندهای پرهزینه‌ای هستند و نمی‌توان انتظار داشت با همان تجهیزات قدیمی بابلکنار، آرین بتواند با سویه‌های پیشرفته جهانی رقابت کند.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.