به گزارش مسیر اقتصاد نهمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الگوی خوداتکایی در خوراک و احیای نژادهای دام و طیور بومی»، چهارشنبه ۱۹ دیماه ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۲ و با میزبانی «موسسه تحقیقات علوم دامی» برگزار شد. این نشست، نهمین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه مییابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان میدهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری میشود تا مورد استفاده تصمیمگیران و دستگاهها قرار گیرد.
در این نشست کارشناسان و مسئولان انواع خوراک جایگزین برای دام و طیور در شرایط فعلی کشور را با هدف کاهش وابستگی به واردات معرفی کردند و درباره نحوه تولید آنها به ارائه نظر پرداختند. همچنین امکان جایگزینی نژادهای داخلی دام و طیور با نژادهای خارجی و الگوی مصرف خوراک آنها با هدف کاهش وابستگی به واردات مورد بررسی قرار گرفت.
ظرفیت فراوان دانش فنی در استفاده از نهادههای متنوع و بقایا به عنوان خوراک دام
عبدالله حسینی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی در این نشست گفت: با وجود اینکه سویه خوبی در بازار نداریم، از نظر ضریب تبدیل وضعیت نسبتا خوبی داریم. در مورد اینکه چرا واردات ذرت همچنان در حال افزایش است باید به صنایع دیگری اشاره شود. به طور مثال پالایشگاههای غلات امروز به طفیلی صنعت دام و طیور تبدیل شده اند و تولیدات آنها نیز از نظر کیفی مطلوب نیست و اختصاص یارانه ارزی به این صنایع جای تامل دارد.
وی افزود: در بحث دانش فنی امروز ظرفیت فراوانی در استفاده از نهادههای متنوع و بقایا داریم ولی به دلیل بی توجهی و عدم حمایت و به ویژه قیمت دستوری و یارانهای سویا مجال کار کردن در این زمینه را از کشور گرفته است. اینکه دلار بالا برود مطلوب نیست و از طرف دیگر اینکه به نهاده وارداتی ارز یارانهای بدهیم نیز برای کشور مطلوب نیست و دولت باید در این زمینه یک ثبات ایجاد کند.
انتهای پیام/ کشاورزی