۱۴ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۸۲۲۵ ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰ دسته: کشاورزی
۰

چین با سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و برگزاری کنفرانس جهانی نوآوری در محصولات کشاورزی، به دنبال تقویت امنیت غذایی خود و جهان در مواجهه با چالش‌های آب و هوایی است. تغییرات اقلیمی، به ویژه در آفریقا، تهدیدی جدی برای تولید محصولات کشاورزی و بازارهای جهانی به شمار می‌آید. تجربه چین در مدرن‌سازی کشاورزی و همکاری با نهادهای بین‌المللی، زمینه‌ساز توسعه سیستم‌های غذایی مقاوم و انعطاف‌پذیر خواهد بود.

به گزارش مسیر اقتصاد چین با سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه علمی و تقویت همکاری‌های جنوب، می‌تواند پیشرو سایر کشورها در عرصه تولید محصولات کشاورزی باشد. به گونه‌ای که امنیت غذایی خود و جهان تقویت شود.

تغییرات آب و هوایی، سیستم‌های کشاورزی را در سراسر جهان تضعیف کرده است. چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محصولات زراعی از این موضوع بی‌تاثیر نمانده است. طوفان، خشکسالی، سیل و موج گرمایی که امسال در این کشور اتفاق افتاد و افزایش قیمت مواد غذایی را به همراه داشت، گواهی بر این ادعا است.

به همین دلیل، امسال چین میزبان کنفرانس جهانی نوآوری در محصولات کشاورزی با حضور رهبران، اندیشمندان و کارآفرینان این حوزه از سراسر جهان بود تا با شیوه‌های نوین کشت محصول، بر امنیت غذایی متمرکز شوند. این رویداد نه تنها فرصتی برای معرفی نوآوری در کشاورزی چین بود، بلکه زمینه مشارکت جهانی در ساخت سیستم‌های غذایی مقاوم در برابر آب و هوا را به نمایش گذاشت.

تاثیر کاهش تولید محصولات کشاورزی در آفریقا بر اقتصاد چین

چالش‌های آب و هوایی در آفریقا، که ۶۰ درصد از زمین‌های قابل کشت جهان را در خود جای داده، همواره دردسر آفرین بوده و خشکسالی شدید، تخریب خاک و تنش‌های شدید آب و هوایی، به طور فزاینده‌ای کشاورزی این قاره را در معرض خطر قرار داده است.

تا سال ۲۰۳۰، حدود ۱۱۸ میلیون نفر از مردم آفریقا در معرض خشکسالی، سیل و گرمای شدید قرار خواهند گرفت. این موضوع نه تنها به تهدیدی جدی برای امنیت غذایی آفریقا بدل می‌شود، بلکه بازارهای جهانی از جمله چین که بخش قابل توجهی از مواد غذایی مورد نیاز خود را از خارج وارد می‌کند، متاثر خواهند شد.

مسیر موفقیت چین در رونق کشاورزی

تجربه چین در نوسازی و افزایش بهره‌وری کشاورزی قابل توجه است. چین با دگرگونی بخش کشاورزی و ایجاد بزرگ‌ترین شبکه جهانی نوآوری، موقعیت مناسبی برای کمک به سایر کشورها در توسعه سیستم‌های غذایی انعطاف پذیر و سازگار با آب و هوا به وجود آورده است.

سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، مدرن‌سازی زیرساخت‌های روستایی و پذیرش فناوری‌های هوشمند آب و هوایی و مشارکت با نهادهای تحقیقاتی بین‌المللی مانند CGIAR نیز به این تحول کمک کرده است.

این همکاری به پیشرفت‌های عمده کشاورزی مانند کاهش خاک‌ورزی و بهبود منابع ژنتیکی، به‌ویژه در تولید گندم و ذرت منجر شده است. این بهبود نه تنها میزان تولید را افزایش داده، بلکه مقاومت محصولات در برابر بیماری‌ها را نیز بهبود بخشیده است.

منبع: چاینا دیلی 

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.