۱۶ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۷۷۹۹ ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰ دسته: کشاورزی
۰

گزارش جدید OECD نشان می‌دهد که حمایت دولتی در جهان از بخش کشاورزی از سال ۲۰۲۱ کاهش یافته اما هنوز نزدیک به سطح تاریخی خود باقی مانده است و به طور متوسط ۸۴۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ توزیع شده است. کشورهای چین، آمریکا، هند و اتحادیه اروپا بیشترین سهم را در این حمایت‌ها دارند، در حالی که فقط اقدامات مربوط به تحقیق، توسعه و نوآوری ۱۲.۶ درصد از حمایت‌ها را به خود اختصاص داده است. دبیر کل OECD بر اهمیت سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها به عنوان کلید دستیابی به رشد پایدار و بهره‌وری در کشاورزی تأکید کرده است.

به گزارش مسیر اقتصاد بر اساس گزارش جدید OECD[۱] حمایت عمومی دولت‌ها از بخش کشاورزی که تحت عنوان «یارانه کشاورزی» در جهان شناخته می‌شود، از سال ۲۰۲۱ با کاهش مواجه بوده است اما مطابق با ارزیابی‎‌ها، نزدیک به سطح تاریخی خود در همان سال است و هم‌چنان ظرفیت هدایت و رسیدن به اهدافی مانند نوآوری، بهره‌وری و پایداری را دارا است.

۸۲۴ میلیارد دلار یارانه کشاورزی بین کشورهای عضو OECD توزیع شده است

نظارت و ارزیابی سیاست کشورهای عضو سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی در سال ۲۰۲۴ که مرجع جهانی حمایت دولت از کشاورزی در بیش از ۵۴ کشور است، نشان می‌دهد که کل حمایت دولت‎‌ها از بخش کشاورزی از سال ۲۰۲۱ الی ۲۰۲۳ به طور متوسط ۸۴۲ میلیارد دلار در سال بوده است و کشورهایی مانند چین، آمریکا، هند و اتحادیه اروپا به ترتیب ۳۷، ۱۵، ۱۴ و ۱۳ درصد از کل حمایت‌ها را در کارنامه خود مشاهده می‌کنند.

سهم تخمین زده شده از حمایت اختصاص داده شده به مباحثی از قبیل تحقیق، توسعه و نوآوری در زمینه تولید و افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی تنها ۱۲.۶ درصد از کل حمایت‌ها در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۱ الی ۲۰۲۳ بوده است. این مسائل در کشورهای عضو سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی به عنوان کلید پیشرفت یاد می‌شود و ضمانت‌کننده آینده اقتصادها شناخته می‌شود.

«نوآوری» در تولید محصولات کشاورزی؛ کلید رشد اقتصاد کشورها است

دبیر کل سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی ضمن تمجید از کشورها به جهت توسعه زیرساخت‌های کشاورزی با استفاده از یارانه، گفت: تلاش دولت‌ها به جهت رشد بهره‌وری پایدار در کشاورزی، گام مثبتی است که اشاعه آن، نیازمند سرمایه‌گذاری در بخش‌های مرتبط با تحقیق، توسعه و نوآوری دارد؛ چرا که رسیدن به اهداف کلیدی کشورها در زمینه کشاورزی، نیازمند اصلاحات هوشمند در زمینه بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی است.

منبع: OECD

پی‌نوشت:

[۱]  Organization for Economic Co-operation and Development

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.