۱۵ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۷۱۸۰ ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

مهدی امینی نایب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در نشست «چالش‌ها و ظرفیت‌های زیست‌بوم دانش‌بنیان غذا و کشاورزی» با ذکر نمونه‌های از تاثیر منفی تغییرات سیاست‌های ارزی و تجاری بر تولیدکنندگان حوزه کشاورزی گفت: در سیاستهای ارزی و تجاری باید از تولیدکننده حمایت کرد. وی افزود: تهدیدات غذایی با وجود آنکه برای کشور یک تهدید است برای بخش خصوصی می‌تواند به عنوان یک فرصت کارآفرینی در نظر گرفته شود.

به گزارش مسیر اقتصاد سومین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «چالش‌ها و ظرفیت‌های زیست‌بوم دانش‌بنیان غذا و کشاورزی»، سه‌شنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۲ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری» برگزار شد. » این نشست، سومین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست به چگونگی استفاده از فناوری های نوین برای رفع چالشهای فعلی امنیت غذایی پرداخته شد و کارشناسان نقش آفرینی مطلوب دولت و بخش خصوصی را در توسعه دانش بنیان کشاورزی تبیین کردند.

در سیاستهای ارزی و تجاری باید از تولیدکننده حمایت کرد

مهدی امینی نایب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در این نشست با اشاره به اینکه باید در حوزه تغییر سیاستهای ارزی و تجاری از بخش تولیدکننده مراقبت کرد، گفت: بارها پیش آمده که تغییر در پرداخت ارز حمایتی به واردات گوشت قرمز اثر معکوس خودش را گذاشته است و این نشان می‌دهد سیاست‌های ارزی نیاز به تامل بیشتر دارد.

وی افزود: به طور مثال سال ۱۴۰۲ به کود و بذر وارداتی ارز ترجیحی پرداخت شد، اما ناگهان در سال ۱۴۰۳ گفته شد که قیمت‌گذاری ریالی این کالاها برای سال قبل فراموش شده بود و تا مشخص نشود با چه قیمتی و به چه کسی کالا فروخته شده، کالاهای جدید از گمرک ترخیص نمی‌شوند. به این ترتیب ضربه بزرگی به تولیدکنندگان خورد و رکود در تولید ایجاد شد.

وی ادامه داد: مثال دیگر در حوزه کشت قراردادی است که با وجود تلاش‌های گسترده در دنیا برای روی آوردن به این نوع تولید، در کشور ما تا نامی از کشاورزی قراردادی برده می‌شود دولت عقب نشینی می‌کند و کسی حاضر به همکاری در این حوزه نیست؛ در حالی‌که راهبرد درست برای رشد بهره‌وری و نفوذ فناوری در کشاورزی استفاده از این الگوست.

تهدیدات غذایی کشور برای بخش خصوصی یک فرصت کارآفرینی است

امینی گفت: کرونا به دنیا یاد داد که باید زنجیره غذایی را کوتاه کنیم و نظم نوین جهانی از زنجیره بلند تغییر رویکرد داد تا کشورها با کمبود غذایی مواجه نشود. بنابراین توجه به پیچیدگی اقتصادی در داخل مرزها و بهره وری کشاورزی ضروری خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های چهارفصل کشور و نیروی انسانی مناسب پشتوانه بخش خصوصی برای تولید است و موجب شده تهدیدات غذایی با وجود آنکه برای کشور یک تهدید است برای بخش خصوصی یک فرصت کارآفرینی در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.