به گزارش مسیر اقتصاد هند به نقطه قابل توجهی در تولید انرژیهای تجدید پذیر رسیده و ظرفیت تولید این منبع از انرژی، اکتبر امسال از مرز ۲۰۰ گیگاوات عبور کرد. طبق گفته اداره مرکزی برق این کشور، کل ظرفیت تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر اکنون به بالای ۲۰۱ گیگاوات رسیده است که این امر، دستاوردی بزرگ برای ساختن آیندهای سبزتر به شمار میآید.
این کشور برای تولید برق از انرژیهای تجدید پذیر، به توسعه گسترده پارکهای خورشیدی، مزارع بادی و تولید برق آبی روی آورده است. این موضوع نه تنها وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش داده، بلکه امنیت انرژی کشور را نیز تقویت کرده است.
با این حال هنوز نیمی از ظرفیت تولید برق مصرفی هند به کمک سوختهای فسیلی تولید میشود، اما این کشور تلاش میکند وزنه تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر را سنگینتر کند.
وضیعت هند در تولید انرژیهای تجدید پذیر
تولید بیش از ۲۰۱ گیگاوات برق هند از محل انرژیهای تجدید پذیر در اکتبر امسال، سهم این گروه از انرژیها را به ۴۶.۳ درصد از کل ظرفیت این کشور رساند. در این میان، تولید انرژی خورشیدی با ۹۰.۷۶ گیگاوات در جایگاه نخست قرار داشته و نقش مهمی در تلاش هند برای مهار نور شدید خورشید به شمار میآید.
ظرفیت تولید برق در نیروگاههای بادی نیز به ۴۷.۳۶ گیگاوات رسیده است که این موفقیت با ایجاد راهگذر (کریدورهای) بادی ساحلی و داخلی در سراسر کشور به دست آمده است.
با اجرای پروژههای بزرگ برق آبی، ۴۶.۹۲ گیگاوات و پروژههای کوچک، ۵.۰۷ گیگاوات برق تولید شده که این منبع پایدار انرژی از رودخانهها و شبکه آبی هند به دست آمده است.
ظرفیت تولید انرژی زیستی (نوعی انرژی که از مواد آلی یا زیست توده مانند محصولات کشاورزی، ضایعات کشاورزی، زبالههای شهری یا فضولات حیوانی تولید میشود) نیز به ۱۱.۳۲ گیگاوات رسیده است.
این منابع تجدید پذیر در کنار یکدیگر به کاهش وابستگی این کشور به سوختهای فسیلی کمک کرده و افقی روشن برای دسترسی بیشتر به منابع پایدار و تجدید پذیر انرژی ترسیم کرده است.
کدام استانهای هند پیشرو هستند؟
چندین ایالت در هند در تولید انرژی های تجدیدپذیر پیشرو هستند. ایالت راجستان با در اختیار داشتن زمینهای وسیع و نور فراوان خورشید توانسته ۲۹.۹۸ گیگاوات برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر تولید کند و در مقام نخست قرار گیرد.
پس از آن ایالت گجرات با تولید ۲۹.۵۲ گیگاوات در جایگاه دوم قرار گرفته است. ایالت تامیل نادو با ۲۳.۷۰ گیگاوات در رتبه سوم قرار دارد و ایالت کارناتاکا با ظرفیت ۲۲.۳۷ گیگاوات در جایگاه چهارم جدول رده بندی قرار دارد.
خیز دولت هند برای تولید ۵۰۰ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر
هند با اجرای مجموعهای از اقدامات و ابتکارات مصمم است تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید برق از منابع تجدید پذیر را به ۵۰۰ گیگاوات برساند. این هدف قرار است با اجرای «برنامه سبز» در این کشور محقق شود.
منبع: دفتر اطلاع رسانی دولت هند
انتهای پیام/ انرژی