به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از WorldGrain صادرات ذرت و سویای آمریکا به چین ممکن است به طور چشمگیری کاهش یابد. اگر جنگ تعرفه ای ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی که توسط دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب ایالات متحده در نظر گرفته شده است اجرایی شود، بر اساس مطالعهای که توسط «انجمن ملی تولیدکنندگان ذرت (NCGA)» و «انجمن سویای آمریکا (ASA)» منتشر شده است، این اقدام ترامپ بیش از همه به ضرر کشاورزان آمریکایی خواهد بود. این انجمنها از «مرکز خدمات جهانی اقتصادی و محیطزیستی کشاورزی (WAEES)» خواستند تأثیر یک جنگ تجاری را بر سویا و ذرت آمریکا ارزیابی کند. آنها اشاره کردند که تعرفههای اعمالشده در دوران نخست ریاستجمهوری ترامپ از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ منجر به اعمال تعرفههای تلافیجویانه بر محصولات متعددی از ایالات متحده، از جمله بسیاری از محصولات کشاورزی و غذایی شد. این اقدام باعث کاهش قابلتوجه صادرات کشاورزی به کشورهای هدف شد.
پیامدهای تعرفه ۶۰ درصدی بر بازار کشاورزی آمریکا
چین و ایالات متحده در ژانویه ۲۰۲۰ «توافق Phase I» را امضا کردند که به پایان جنگ تجاری آغاز شده در سال ۲۰۱۸ کمک کرد. در بخشی از این توافق مقرر شد که چین ۸۰ میلیارد دلار محصولات کشاورزی آمریکا را در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ خریداری کند که این موضوع باعث افزایش چشمگیر خریدهای چین در آن دوره شد.
طبق مطالعه دو انجمن ذرت و سویای آمریکا، اگر چین معافیت فعلی مبتنی بر توافق مذکور را لغو کند و به تعرفههای قبلی بازگردد، صادرات سویای آمریکا به چین سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیون تن کاهش خواهد یافت، که این رقم به طور میانگین ۵۲ درصد کمتر از سطح پایه پیشبینیشده است. صادرات ذرت آمریکا به چین نیز سالانه حدود ۲.۲ میلیون تن کاهش خواهد یافت، که این رقم به طور میانگین ۸۴ درصد کمتر از سطح پایه مورد انتظار است.
فرصتهای تجاری جدید برای کشاورزان آمریکای جنوبی
مطالعه فوق همچنین نشان داد حتی اگر صادرات آمریکا به بازارهای دیگر منتقل شود، تعرفه ۶۰ درصدی باعث کاهش قیمت جهانی ذرت به اندازه ۱۳ سنت در هر بوشل خواهد شد. در این سناریو، کشاورزان ذرت آمریکا ۱.۴ میلیارد دلار از ارزش تولید سالانه خود را از دست خواهند داد، در حالی که کشاورزان آمریکای جنوبی با گسترش بازارهای صادراتی خود، افزایش قیمتها و افزایش ارزش تولید، سود خواهند برد.
انجمن NCGA در گزارش اقتصادی خود تاکید کرد: «این بار تعرفه بر ذرت و دیگر محصولات کشاورزی آمریکا تنها به کشاورزان آمریکایی که سهم بازار و ارزش تولید خود را از دست میدهند محدود نمیشود، بلکه این تأثیر در سراسر ایالات متحده، به ویژه در اقتصادهای روستایی که کشاورزان در آن زندگی میکنند، نهادهها را خریداری میکنند، از خدمات کشاورزی و شخصی استفاده میکنند و کالاهای خانگی خریداری میکنند، گسترش مییابد.»
ذرت و سویا حدود یکچهارم از کل ارزش صادرات کشاورزی آمریکا را تشکیل میدهد. طبق گفته اسکات گرلت، اقتصاددان ارشد ASA «بخش کشاورزی ایالات متحده با یک رکود اقتصادی چشمگیر مواجه است، این مطالعه نشان میدهد که یک جنگ تجاری به راحتی میتواند شرایط نامطلوبی را که فشار مالی بر کشاورزان وارد کرده است، تشدید کند. حتی زمانی که یک جنگ تجاری به طور رسمی پایان مییابد، از دست دادن سهم بازار میتواند دائمی باشد.»
چین از سال ۲۰۱۸ و پس از مواجه شدن با مخاطرات امنیت غذایی در اثر جنگ تعرفه ای، ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالای اساسی را در دستور کار قرار داده و بخش زیادی از واردات نهاده کشاورزی خود را از روسیه، آمریکای جنوبی و آفریقای جنوبی انجام میدهد.
منبع: وردگرین
انتهای پیام/ کشاورزی