۰۱ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۶۳۱۶ ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

تقی عبادی مدیرکل دفتر توسعه فنی شرکت مدیریت منابع آب ایران، با تأکید بر این که الگوی کشت مناسب و مبتنی بر اسناد بالادستی و شرایط عملیاتی در حال حاضر وجود ندارد، گفت: حمایت بی‌برنامه برای کشت یک محصول می‌تواند زیان‌آور باشد. عبادی افزود: الگوی کشت باید پویا و متناسب با شرایط سال آبی و اقتصاد بازار باشد و از اصول حکمرانی خوب آب پیروی کند.

به گزارش مسیر اقتصاد نشست «کشاورزی و مسئله آب؛ بحران مدیریت یا بحران اقلیم» روز سه شنبه ۲۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ و با میزبانی «سازمان ملی بهره‌وری ایران»، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه برگزار شد. این نشست، اولین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غدایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در اولین نشست از این همایش به انتقال تصدی گری بر منابع آب کشور به بخش کشاورزی و میزان بهره وری مصرف آب و رشد بخش کشاورزی پرداخته شد.

چشم اندازها در الگوی کشت باید شفاف شود

تقی عبادی مدیرکل دفتر توسعه فنی شرکت مدیریت منابع آب ایران در این نشست گفت: در عمل الگوی کشتی که مبتنی بر اسناد بالادستی و شرایط عملیاتی باشد وجود ندارد. به همین دلیل در این شرایط ممکن است، حمایت بی برنامه برای کشت یک محصول موجب زیان دوچندان شود، به همین دلیل نیاز است چشم اندازها در این بخش شفاف شود.

تصدی گری آب‌های سطحی نباید به بخش غیرمتخصص داده شود

وی افزود: در خصوص واگذاری تصدی گری آب‌های سطحی، با توجه به تخصصی بودن این حوزه و زیرساخت‌های عظیم از جمله سد و …، واگذاری این بخش به یک بخش غیرمتخصص در نهایت موجب مشکلات عظیمی خواهد شد.

وی ادامه داد: منابع آب‌های زیرزمینی نیز با توجه به وضعیت فعلی برداشت، در حال نابودی است. تا سال ۹۵ میزان برداشت آبهای تجدیدپذیر زیرزمینی به بیش از ۱۱۰ درصد رسیده بود در حالی که میزان مجاز حدود ۴۰ درصد است.

الگوی کشت باید پویا و متناسب با شرایط سال آبی باشد

تقی عبادی گفت: اینکه می‌گوییم بازار در اجرایی شدن الگوی کشت تعیین کننده‌تر از الزامات بخشنامه‌ای است، باید اضافه کرد که اقتصاد نهاده‌ها نیز باید متناسب با اقتصاد بازار مدیریت شود. نمی‌شود نهاده‌ها همه به صورت یارانه‌ای در اختیار کشاورز قرار بگیرد اما محصول نهایی از قیمت جهانی تبعیت کند. بنابراین الگوی کشت باید پویا و متناسب با شرایط سال آبی باید و به علاوه از اصول حکمرانی خوب آب از جمله اقتصاد نیز پیروی کند.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.