۲۳ آبان ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۴۷۷۰ ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰ دسته: دولت و حکمرانی، رژیم صهیونیستی نام نویسنده: محمدطاهر رحیمی
۰

با وجود مواضع ضد صهیونیستی دولت ترکیه به رهبری اردوغان، روابط اقتصادی بین ترکیه و رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر به شدت گسترش یافته است. آمارها نشان می‌دهد که حجم تجارت بین دو دولت، هفت برابر شده و ترکیه به یکی از تامین‌کنندگان اصلی کالاهای اساسی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. ترکیه از طریق صادرات کالاهای اساسی و مشارکت در پروژه‌های انرژی مانند کریدور East-Med، به دنبال تقویت موقعیت خود در منطقه و بازارهای جهانی است.

مسیر اقتصاد/ از زمان شروع جنگ اسرائیل علیه غزه، اظهارات اردوغان نشان می‌دهد که ترکیه در خط مقدم کشورهای مخالف اسرائیل و مدافع آرمان فلسطین است. اما با وجود مواضع ضدصهیونیستی دولت ترکیه، روابط اقتصادی دو کشور در دو دهه گذشته به شدت گسترش یافته است. داده‌های مجمع صادرکنندگان ترکیه (TIM) نشان دهنده افزایش قابل توجه صادرات ترکیه به سرزمین‌های اشغالی فلسطین است که اساسا اسرائیل کنترل کامل بر ترانزیت کالا را در دست دارد.

رشد هفت برابری تجارت؛ ترکیه، شریک تجاری استراتژیک رژیم صهیونیستی

یکی از نمودهای بارز این روابط، تأمین بخشی از حیاتی‌ترین کالاهای مورد نیاز رژیم صهیونیستی توسط ترکیه است. کالاهایی نظیر فلزات اساسی، محصولات غذایی و کشاورزی، مواد معدنی، مواد شیمیایی و حتی پوشاک و منسوجات که برخی از آنها در صنایع حیاتی رژیم صهیونیستی نقشی کلیدی ایفا می‌کنند و بدون تأمین مستمر آنها، اقتصاد و تولیدات صنعتی این رژیم با مشکلات جدی مواجه خواهد شد، از جمله مهم‌ترین محصولاتی هستند که توسط ترکیه برای رژیم صهیونیستی تامین می‌شوند.

آمارها نشان می‌دهند که حجم تجارت بین ترکیه و رژیم صهیونیستی در این مدت بیش از هفت برابر شده است. این رشد چشمگیر در تجارت، به ویژه در حوزه صادرات ترکیه، حاکی از آن است که روابط اقتصادی این دو حاکمیت، فارغ از اختلافات سیاسی، رو به گسترش بوده است.

خیانت ترکیه به آرمان فلسطین؛ همکاری پنهان با رژیم صهیونیستی

ترکیه در حال حاضر تامین‌کننده اصلی بسیاری از کالاهای اساسی مورد نیاز رژیم صهیونیستی است. به عنوان مثال، ۲۵ درصد از فلزات مورد نیاز این رژیم که به طور گسترده‌ای در صنایع نظامی از جمله تولید بمب و موشک کاربرد دارند، از ترکیه تامین می‌شود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی اقدام به حمله به غیرنظامیان در غزه و جنوب لبنان می‌کند. در واقع، ترکیه حدود ۵.۵ درصد از نیازهای رژیم صهیونیستی به فلزات، منسوجات، مواد غذایی و سایر کالاهای اساسی را برآورده می‌کند. ترکیه به عنوان یکی از تامین‌کنندگان اصلی اقتصادی رژیم عمل می‌کند.

با وجود ادعاهای اردوغان مبنی بر مخالفت با رژیم، واقعیت این است که خط لوله نفت رژیم به بندر جیحان ترکیه ختم می‌شود و نفت از آنجا به سمت سرزمین‌های اشغالی صادر می‌شود. با وجود همه ادعاها و حرف‌های اردوغان، در عمل هیچ اقدام مؤثری از سوی ترکیه و دولت آن علیه رژیم صهیونیستی دیده نمی‌شود. ارتباط عمیق ترکیه و رژیم، ناشی از سرمایه‌گذاری‌های سنگین ترکیه، به ویژه در بخش انرژی است.

رژیم صهیونیستی و ترکیه در طرحی مشترک قصد دارند با ایجاد یک کریدور انرژی جدید از مناطق اشغالی فلسطین، گاز را به اروپا صادر کنند. این کریدور که به نام East-Med شناخته می‌شود، قرار است از طریق ترکیه به شبکه گاز اروپا متصل شود و به این ترتیب، نفوذ این دو رژیم در بازار انرژی اروپا را افزایش دهد.

امنیت کریدور انرژی، چالشی جدی برای سرمایه‌گذاران

ترکیه با سرمایه‌گذاری در این پروژه، به دنبال تقویت موقعیت خود در بازار انرژی اروپا است. این کشور امیدوار است با تبدیل شدن به یکی از تامین‌کنندگان اصلی گاز طبیعی اروپا، بتواند وابستگی این قاره به روسیه را کاهش دهد و در نتیجه، قدرت چانه‌زنی خود را در روابط با روسیه افزایش دهد.

گروه‌های مقاومت می‌توانند سرمایه‌گذاری در این کریدور را به شدت پر هزینه کنند و این کریدور را به بانک اهداف نظامی خودشان اضافه کنند. یکی از سناریوهای محتمل در جریان جنگ، هدف قرار گرفتن امنیت کریدور توسط گروه‌های مقاومت است. این گروه‌ها ممکن است با حملات مختلف، به زیرساخت‌های کریدور آسیب رسانده و سرمایه‌گذاری خارجی در آن را با خطر مواجه کنند.

با امنیت زدایی و بالا بردن ریسک ژئوپلیتیک ناظر بر این کریدور جبهه مقاومت می‌تواند این کار را انجام دهد و این کریدور در دسترس نیروهای حزب‌الله لبنان، دولت سوریه، گروه‌های مقاومت عراق و حتی برخی کشورهای آفریقایی قرار دارد. بنابراین این موضوع از آن نقاط بسیار حساس و آسیب پذیر رژیم صهیونیستی است.

انتهای پیام/ دولت و حکمرانی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.