به گزارش مسیر اقتصاد وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی عربستان سعودی از افزایش قابل توجه سرمایهگذاری بخش خصوصی در بخش کشاورزی و غذایی کشور خبر داده است. میزان کل این سرمایهگذاریها از ۳۷ میلیارد ریال سعودی (۹.۸۵ میلیارد دلار) فراتر رفته است.
سرمایهگذاریهای جدید برای تحقق چشمانداز ۲۰۳۰
این سرمایهگذاریها طیف گستردهای از پروژهها از جمله تولید محصولات زراعی، دامداری، شیلات، صنایع تبدیلی و زیرساختهای کشاورزی را در سراسر عربستان سعودی پوشش میدهند. مقامات سعودی تأکید کردهاند که تمام این پروژهها با چشمانداز ۲۰۳۰ این کشور همسو هستند.
وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی این اعلامیه را در حاشیه پنل گفتگوی «چشمانداز ۲۰۳۰ و استراتژی ملی غذا، چالشهای آینده» که به ریاست سلیمان الخطیب، معاون وزیر کشاورزی، در چهل و یکمین نمایشگاه کشاورزی عربستان سعودی در ریاض برگزار شد، ارائه کرد.
همکاری بخش خصوصی و دولت برای تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار
الخطیب بر نقش حیاتی بخش خصوصی در پیشبرد بخش کشاورزی تأکید کرد. این سرمایهگذاریها همچنین از تلاشهای وزارتخانه برای دستیابی به امنیت غذایی، رشد اقتصادی، توسعه اجتماعی و پایداری محیط زیست حمایت میکنند.
پروژههای سرمایهگذاری شامل تولیدات گیاهی، دامداری و شیلات، همچنین فرآوری و تولید محصولات کشاورزی و توسعه زیرساختها میشود. وزارتخانه همچنین سرمایهگذاری در زیرساختهای زنجیره سرد را برای بهبود حمل و نقل محصولات کشاورزی تشویق میکند. علاوه بر این، وزارتخانه در حال ترویج ایجاد مراکز بازاریابی در سراسر کشور است.
مشوقهای جدید برای جذب سرمایهگذاران در بخش کشاورزی
الخطیب اظهار داشت: «برای تسهیل این سرمایهگذاریها و افزایش بهرهوری بخش کشاورزی، وزارتخانه مشوقها و تسهیلگرهای مختلفی را معرفی کرده است. این موارد شامل حمایت از فرصتهای سرمایهگذاری، ترویج استفاده از فناوریهای کشاورزی مدرن، ارائه وامهای کشاورزی از طریق صندوق توسعه کشاورزی، تشویق به اجاره زمینهای ارزان، سادهسازی مراحل صدور مجوز برای پروژههای کشاورزی و ارائه پشتیبانی فنی و مشاورهای به کشاورزان میشود.»
این اهداف با استراتژی ملی کشاورزی ۲۰۳۴ همسو است که بر پایداری منابع طبیعی، نوآوری، پیشگیری از آفات، افزایش سهم اقتصادی و پرورش یک جامعه کشاورزی پویا تمرکز دارد.
منبع: Economymiddleeast
انتهای پیام/ کشاورزی