به گزارش مسیر اقتصاد نشست «بررسی ابعاد پولی طرح مسکن مهر»، روز شنبه ۱۲ بهمن، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه در مرکز دانشکده پیشرفت دانشگاه علم و صنعت برگزار شد. این نشست، دومین پیش نشست تخصصی از ششمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود؛ این همایش در تاریخ ۲۹ بهمن سال جاری با موضوع «نظام بانکی در خدمت تولید» برگزار خواهد شد. در این نشست ابعاد سیاست پولی طرح مسکن مهر و همچنین شیوههای تخصیص منابع بانکی به بخش مسکن کشور، مورد بررسی قرار گرفت.
لزوم ایجاد انگیزش در بانکها برای تخصیص منابع به بخش مسکن
علی نصیریاقدم عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) و دبیر نشست، با بیان اینکه مسکن مهر یکی از فعالیتهای اقتصادی بوده است که میتوان از آن به عنوان یک فعالیت تولیدی که با استفاده از ظرفیتهای نظام بانکی تأمین مالی شد یاد کرد، گفت: این طرح با مزیتها و معایبی همراه بود که در جای خود قابل بررسی است. اما در عین حال بررسی جنبههای سیاست پولی مورد استفاده در طرح مسکن مهر میتواند درخصوص تأمین مالی تولید از طریق شبکه بانکی مفید باشد.
وی افزود: هنوز در مورد پروژهای در سطح مسکن مهر و اثراتی که بر پایه پولی و اقتصاد کشور داشت و با افزایش دو برابری پایه پولی، برای نزدیک به ۴ میلیون واحد مسکونی تسهیلات فراهم کرد، تفاهمی در بین صاحب نظران نیست. برخی معتقدند درآمدهای سرشار نفتی دولت معایب آن را پوشش داده بود و برخی دیگر معتقدند این طرح توانست بعد از کاهش درآمدهای نفتی، به عنوان موتور رونق کشور مطرح شود و جای خالی آن را پر کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان با تأکید بر اینکه مسکن یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد کشور است، افزود: لازم است سازوکارهای انگیزشی مناسب برای مشارکت بانکها در تخصیص منابع به بخش مسکن و هدایت این منابع به سمت افزایش تولید و عرضه مسکن فراهم گردد.
انتهای پیام/ نظام مالی