به گزارش حسین حیدری خبرنگار استان قم مسیر اقتصاد حدود دو دهه است که بانکداری خصوصی در کنار بانکداری دولتی، در حال فعالیت است و با ارائه تسهیلات خاص مشتریان بسیاری را جذب کرده است. اما به دلیل نظارت ضعیف بانک مرکزی بر بانک ها مخصوصا بانکهای خصوصی، مشکلاتی همچون ورشکستگی و به وجود آمدن رانت و دلالی در بانکداری نمود پیدا کرده است.
چاپ بی روی اسکناس توسط دولت ها
دکتر محمد زمان رستمی عضو هیئت علمی دانشگاه قم در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به مسئله خلق پول، اظهار کرد: خلق بی رویه پول یکی از اشکالات بزرگی است که آسیب های بسیاری به جامعه مخصوصا به قشر محروم وارد کرده است. بعد از انقلاب هر دولتی نیاز های کشور و بسیاری از خدمات را با چاپ پول برطرف کرد و همین مسئله باعث ایجاد تورم شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم با اشاره به اینکه تورم باعث می شود قدرت خرید کارگر روز به روز کمتر شود، بیان داشت: بانکها اقدام به خلق پول کردند و بانک مرکزی که باید ناظر باشد نتوانست جلوی بانکها را بگیرد. وقتی بانکها شروع به خلق پول کنند این مسئله خطرناک خواهد بود چرا که نمی دانیم این پول کجا هزینه می شود.
خلق پول بانکهای خصوصی در خدمت سوداگری و سفتهبازی است
دکتر رستمی با اشاره به اینکه خلق پول اگر به سمت سفته بازی و سوداگری برود کشور را دچار آسیب می کند، خاطرنشان کرد: امروز سفته بازی در کشور به یک فرهنگ تبدیل شده است؛ چراکه خلق پول در بانکها، مخصوصا بانکهای خصوصی به سمت تولید نمی رود و بخش عمده ای از آن به سمت سفته بازی می رود.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: امروز سفته بازان با ورود به هر بخشی مانند مسکن، طلا، ارز، سکه و… قیمت ها را تغییر می دهند و این به اقشار ضعیف جامعه فشار می آورد.
انتهای پیام/ نظام مالی
سلام
اول سایت تون رو دیدم خوشحال شدم اماو قتی محتوا را دیدم واقعا ناراحت شدم ایکاش نام مقاومت را یک نمی کشیدید... نمی دانم خبرگذاری مقاومت است اونوقت با این اشخاص مصاحبه می کنید که نسبتی با مقاومت و اقتصاد مقاومتی ندارند و به گذشته اش پشت پا زده مکررا و سخن رهبر را زیر سوال برده و اقتصاد مقاومتی را در دانشگاه مسخره کرده
اگر نمی فهمید چار می کنید که بهوش بیایید
اگر می دانید چه می کنید که با دشمن هشیار باید مقابله کرد