به گزارش رحیمی خبرنگار استان کردستان مسیر اقتصاد حکایت مشکلات سیب زمینی کاران در نقاط مختلف کشور به دلیل کم کاری مسئولین در تنظیم بازار این محصول، حکایت جدیدی نیست. شغلی که بهرغم مشکلات و سختیهایش درآمد آنچنانی ندارد و ماحصل تلاش کشاورزان به باد میرود.
حدود پنج میلیون تن سیبزمینی در دو کشت بهاره و پاییزه تولید میشود که استان کردستان جزء یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سیبزمینی کشور به شمار میروند.
داستان سیبزمینی، محصولی که در چند سال اخیر علاوه بر هزینههای زیادی که در زمان کشت بر روی دست کشاورز برجای میگذارد در زمان برداشت و فروش آن نیز با مشکلات عدیدهای مواجه است، هرساله تکرار میشود، اما این تکرار هیچ سودی به حال کشاورزان ندارد.
در همین خصوص سیبزمینیکاران استان کردستان با ابراز گلایه از قیمت پایین خرید محصول از وضعیت بازار انتقاد کرده و خواستار رسیدگی مسئولان به این مشکل شدند. به گفته آنها تولید سیبزمینی امسال نهتنها سود نداشت بلکه هزینههای سنگینی نیز بر دوش ما گذاشته است.
وعدههای عملی نشده مسئولان در مورد حل مشکل سیبزمینی کاران
علی نیازی سیب زمینی کار نمونه کُردستانی، چندین سال است در دشت های شهرستان دهگلان مشغول به کشت سیب زمینی است. وی در گفتگو با خبرنگار مسیر اقتصاد اظهار داشت: استان کردستان یکی از استان هایی است که در تولید سیب زمینی در کشور سرآمد است و هر ساله در کشت این محصول در کشور حرفی برای گفتن دارد.
وی گفت: مسئولان مربوطه در مورد حل مشکل سیبزمینی کاران استان فقط وعدههای دروغین میدهند و این وعدهها سه سال است که عملی نشده است.
ضرر سیب زمینی کاران به دلیل کم کاری متولیان تنظیم بازار
وی با انتقاد از مسئولان مربوطه اظهار کرد: چرا نباید مشکل قشر زحمتکش کشاورز که نقش مهمی در افزایش تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی دارند حل شود و همچنان بیمهریها به سیبزمینیکاران تلاشگر استان کردستان تداوم یابد و قصه تلخ نبود بازار این محصول و صادرات آن همچنان روی دور تکرار باشد.
این کشاورز کردستانی بیان کرد: من بذر سیبزمینی را بالای یک هزار تومان خریداری کردم و در قبال تولید محصول سیبزمینی هزینه بالای ۱۰ میلیون تومانی برای کود و آبیاری انجام دادم ولی در موقع برداشت محصول خود نمیتوانم این محصول را حتی با قیمت ۱۴۰۰ تومان به فروش برسانم.
هزینه برداشت بسیار هنگفت است
نیازی تصریح کرد: هزینه برداشت محصول سیبزمینی نیز باتوجه به هزینه کارگران و استفاده دستگاههای نوین برای برداشت بسیار هنگفت است و هماکنون من و خانوادهام در سختی بسیاری به سر میبریم و نمی توانیم مشکلات موجود را تحمل کنیم؛ چرا که قیمت فعلی سیبزمینی متناسب با هزینههای موجود نیست و ضرر زیادی را نیز برای کشاورزان به دنبال داشته است.
سازمان جهاد کشاورزی استان که متولی اصلی رسیدگی به مشکلات سیبزمینی کاران است آنچنان که باید و شاید برای حل مشکل سیبزمینی کاران وارد نشده است و در این زمینه گلایههای کشاورزان منطقه به حق و شنیدنی است.
انتهای پیام/ غذا و کشاورزی