۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۰۸۳۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۹ دسته: پول و بانک
۰

دکتر رستمی عضو هیئت علمی دانشگاه قم با اشاره به اینکه بین بانک‌های رقابت سالم شکل نگرفته است، گفت: خلق پول یک قدرت حاکمیتی است و از این نظر خلق پول بانک‌ها باید تحت کنترل شدید بانک مرکزی باشد تا در راستای منافع ملی به کار گرفته شود.

به گزارش حسین حیدری خبرنگار استان قم مسیر اقتصاد مدت زیادی از عمر فعالیت بانک‌های خصوصی نمی گذرد، اما این بانک ها با قدرت خلق پولی که در دست دارند می توانند زمینه ساز فساد در کشور شوند. لذا این مسئله نظارت جدی بانک مرکزی را می طلبد تا بخش خصوصی در بانکداری دچار انحراف نشود.

دکتر محمد زمان رستمی عضو هیئت علمی دانشگاه قم در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به خصوصی سازی بانک‌ها، اظهار داشت: خصوصی سازی اگر به درستی اجرا شود مفید است و باید در دیگر نهادهای اقتصادی هم اجرا شود. تبدیل نهادهای دولتی به خصوصی برای افزایش کارایی و بهره وری صورت می گیرد.

در بین بانک ها هنوز رقابت سالم شکل نگرفته است

وی با طرح این سئوال کنه پس آیا خصوصی سازی در ایران به افزایش بهره وری منجر شده است؟، بیان داشت: در دنیا بین بانک ها رقابت وجود دارد تا بانکی که دارای بهره وری بیشتری است در صحنه بماند و دیگران از صحنه خارج شوند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در ایران بین بانک ها هنوز رقابت سالم شکل نگرفته است، ابراز داشت: هنوز هیچ کدام از بانک ها به سمت فعالیت‌های مولد نرفته اند و بیشتر بانک ها به دنبال بنگاه داری هستند.

خلق پول بانک‌ها باید تحت نظارت بانک مرکزی باشد

دکتر رستمی خاطرنشان کرد: بزرگترین خطر نظام بانکی معوقات است و امروز مطالبات معوقات بانکی بسیار زیاد است. در نظام  بانکی کشور ما حیات به این معناست که پول را به کسی بدهند که علاوه برگرداندن اصل پول، سود آن را هم بدهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که در بانک ها مغفول مانده است بحث خلق پول است، تاکید کرد: خلق پول بانک‌ها باید شدیدا کنترل شود و تحت نظر بانک مرکزی باشد.

انتهای پیام/ نظام مالی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.