به گزارش نوری خبرنگار استان آذربایجان غربی مسیر اقتصاد بر اساس آمارهای رسمی، ایران به عنوان هشتمین تولید کننده سالانه ۷۸ هزار تن عسل تولید می کند. این جایگاه جهانی در تولید عسل حاصل تلاش تمامی زنبور داران سراسر کشور است.
در این باره عنایت الله عابدی یکی از تولیدکنندگان بزرگ عسل در آذربایجان غربی در گفتگو با مسیر اقتصاد تصریح کرد: کشور عراق با ارسال نامه ای در تاریخ ۲۷ شهریور ماه سال جاری به مرزبانی های خود، واردات عسل را از ایران ممنوع اعلام کرد.
عابدی با بیان اینکه ۳۵ سال است که به حرفه زنبورداری و تولید عسل مشغول است، اظهار داشت: علاوه بر تولید عسل، به بسته بندی و صادرات عسل مشغول بوده و تولیدات خود را به کشورهای عراق و پاکستان صادر می نماید.
لزوم بازارسازی برای صادرات محصولات زنبور عسل
وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ تن از تولیدات عسل خود را به کشور عراق صادر می کند، تصریح کرد: با ممنوع شدن واردات عسل به عراق، مشکل جدی برای صادرکنندگان ایجاد می شود، چرا که تولیدکنندگان عسل یکی از بزرگترین بازارهای خود را از دست خواهند داد.
تولید کننده عسل سینوهه در استان افزود: برند سازی تاثیرات فراوانی بر روی فروش به خصوص عرضه به بازار جهانی دارد، همچنین اسامی که بازخورد جهانی دارند تاثیرات خوبی را در میزان فروش خواهند داشت.
عابدی با اشاره به اینکه اتحادیه زنبوردان حمایت چندانی از تولیدکنندگان ندارند، گفت: حمایت عمده اتحادیه زنبورداران به ارائه شکر زیر قیمت بازار است.
استحصال و فروش ۶ نوع محصول از نگهداری زنبور عسل
این تولیدکننده افزود: تا کنون بیش از ۱۰ هزار کندوی عسل پرورش داده است و هم اکنون حدود ۱۷۰۰ کندوی عسل در کارگاه خود نگهداری می کند.
وی با بیان اینکه زنبورداری می تواند به عنوان شغل دوم و با کمترین هزینه ایجاد گردد، تصریح کرد: با ۶۰ هزار تومان و با چند کندوی کوچک کار خود را شروع و هم اکنون برای ۳۸ نفر به طور مستقیم اشتغال زایی کرده ام.
عابدی با اشاره به اینکه محصولات زنبور عسل تنها به عسل ختم نمی شود، تصریح کرد: محصولات زنبور عسل به ۶ نوع محصول عسل، گرده گل، ژل رویال، زهر، بره موم و موم تقسیم می شود، که هر کدام از این محصولات ارزش دارویی و سود اقتصادی دارند.
این تولید کننده با اشاره به اینکه اصلاح ژنتیک ملکه های زنبور عسل در ایران ممنوع بوده و همین امر امکان وجود ملکه لاین با نژاد برتر در ایران را بسیار اندک و نزدیک به صفر رسانده است، گفت: قیمت ملکه زنبور عسل آلمانی ۵ میلیون تومان و قیمت ملکه زنبور عسل ایرانی ۱۰۰ هزار تومان است.
انتهای پیام/ تولید و اشتغال