به گزارش رحیمی خبرنگار استان کردستان مسیر اقتصاد مسئولان در سالیان اخیر شعارهای فراوانی به منظور ایجاد اشتغال در استان داده اند و در جلسات مختلف ظرفیتهای صنعتی و اقتصادی استان کردستان را فهرست کرده و اذعان نموده اند این استان ظرفیت بسیار مناسبی برای رشد فعالیت های صنعتی دارد.
کل ظرفیت اسمی اشتغال صنعتی استان بر اساس گفته های رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان کمی بیش از ۱۵ هزار نفر است و این رقم در مقابل جمعیت حدود ۹۲ هزار نفر بیکار در استان کردستان، نشان دهنده عملکرد بسیار ضعیف متولیان بخش صنعت و معدن بوده است.
پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی با سختی صورت می گیرد
محمد دره وزمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در گفتگو با مسیر اقتصاد اظهار داشت: راهاندازی واحدهای غیرفعال و راکد و طرحهای تولیدی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی از اقداماتی است که دغدغه اصلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان است.
وی گفت: متاسفانه بانکهای عامل در اعطای تسهیلات بانکی کمتر به واحدهای تولیدی مشکلدار توجه میکنند و بیشتر از واحدهایی استقبال میکنند که کمترین مشکل مالی را دارند و یا مشکل مالی ندارند.
بازگشت ۲۷ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید در سال جاری
وی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی راکد در استان از ۱۵۸ مورد به ۱۳۰ مورد رسیده است، گفت: ۲۷ مورد از این واحدها امسال به چرخه تولید بازگردانده شدند و تا پایان سال مابقی واحدها نیز فعال خواهند شد.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کردستان همچنین به شناسایی ۳۴ واحد پلی متال در پهنههای سقز، بیجار و قروه اشاره کرد و گفت: این اقدامات برای فرآوری مواد معدنی و جلوگیری از خام فروشی انجام شده است.
حدود ۱۲ هزار نفر در واحدهای صنعتی استان مشغول به کارند
دره وزمی یکی از مهمترین اقدامات و پیگیریهای این سازمان را اجرای طرحهای بزرگ در استان دانست و گفت: در همین راستا طرح طلای زرکوب با ایجاد بیش از یک هزار نفر شغل مستقیم، کارخانههای لاستیک بارز و کنسانتره سنگ آهن در استان اجرایی شده است.
وی در پایان با بیان اینکه اشتغال اسمی واحدهای صنعتی استان ۱۵ هزار و ۷۵۳ نفر و اشتغال واقعی این واحدها حدود ۱۲ هزار نفر است، گفت: بدون حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی دولت نمی تواند به تنهایی عقب افتادگی های سال های گذشته در استان را جبران کند.
انتهای پیام/ تولید و اشتغال