۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۶۹۹۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۵ دسته: کشاورزی
۰

خان محمدی رئیس خبرگان کشاورزی کشور، با اشاره به کاهش بیش از ۲ میلیون تنی میزان خرید تضمینی گندم تا اواسط مرداد ماه سال جاری، اظهار داشت: تعیین نادرست قیمت این محصول اساسی دلیل اصلی کاهش میزان خرید تضمینی بوده است. به منظور حفظ خودکفایی در تولید گندم لازم است هرچه سریعتر قیمت این محصول، متناسب با هزینه‌های تولید تعیین و اعلام شود. همچنین با توجه به ماهیت تولیدات بخش کشاورزی و اشراف کامل وزارت جهاد کشاورزی بر مشکلات و مسائل مرتبط با تولید گندم، باید این وزارتخانه مسئول نهایی تعیین قیمت گندم باشد.

علی خان محمدی رئیس خبرگان کشاورزی در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به وضعیت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری اعلام کرد: میزان خرید تضمینی گندم تا اواسط مرداد ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود ۲ میلیون تن کمتر بوده است.

این کارشناس کشاورزی اظهار داشت: بر اساس اعلام مسئولین وزارت جهاد کشاورزی حدود ۶.۸ میلیون تن گندم توسط دولت خریداری شده است. این در حالی است که بر اساس پیش بینی ها میزان تولید گندم در سال جاری به بیش از ۱۴ میلیون تن نیز می رسید.

وی تصریح کرد: با توجه به کاهش میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری و تعلل دولت در پرداخت مطالبات کشاورزان به احتمال بسیار زیاد در سال آینده شاهد از دست رفتن خودکفایی در تولید گندم خواهیم بود. مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس باید نسبت به موضوع گندم تصمیمات جدی اتخاذ کنند.

تعیین نادرست قیمت دلیل اصلی کاهش میزان خرید تضمینی گندم

خان محمدی با اشاره به دلایل کاهش میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری گفت: عدم تعیین درست قیمت گندم دلیل اصلی کاهش خرید تضمینی است به نحوی که کشاورزان با توجه به قیمت ۱۷۰۰ تومانی گندم، تمایلی به فروش گندم های خود به دولت ندارند.

رئیس خبرگان کشاورزی اظهار داشت: از سویی دیگر برخی از کشاورزان با توجه به بالابودن قیمت جو در بازارهای داخلی اقدام به جایگزینی گندم با جو در جیره غذایی دام های خود می کنند. این اقدام کشاورزان نیز باعث کاهش میزان خرید تضمینی گندم توسط دولت شده است.

وی تصریح کرد: قیمت گندم در سال زراعی جاری با توجه به افزایش نرخ ارز و تفاوت قیمت های داخلی و خارجی باید بیش از ۲۲۰۰ تومان تعیین می شد که متاسفانه دولت اهمیتی به نظرات کارشناسان و کشاورزان نداد. حال این سئوال کشاورزان و تمامی کارشناسان از دولت و مسئولین سازمان برنامه و بودجه است که در صورت واردات گندم دولت با چه قیمتی اقدام به خرید از کشاورزان خارجی خواهد کرد.

وزارت کشاورزی باید مسئول تعیین قیمت گندم باشد

خان محمدی در خصوص راهکارهای بهبود وضعیت خرید تضمینی گندم در کشور نیز گفت: دولت باید برای تداوم تولید گندم طی سال های آینده قیمت این محصول را متناسب با هزینه های تولید هرچه سریعتر اعلام کند. تاخیر در اعلام قیمت گندم در سال زراعی جاری با توجه به سود اقتصادی کاشت سایر محصولات، قطعا باعث کاهش میزان تولید خواهد شد.

این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر شورای اقتصاد بر اساس قانون مسئول تعیین قیمت خرید تضمینی گندم است، اظهار داشت: در سال گذشته پیشنهاد بسیار خوبی برای تعیین وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تعیین قیمت این محصول اساسی مطرح شد، اما وجود دست های پشت پرده مانع از پیگیری این موضوع توسط نمایندگان مجلس شد.

وی تاکید کرد: با توجه به ماهیت تولیدات بخش کشاورزی و اشراف کامل وزارت جهاد کشاورزی بر مشکلات و مسائل مرتبط با تولید گندم، باید این وزارتخانه مسئول نهایی تعیین قیمت گندم باشد.

انتهای پیام/ تولید گندم



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.