۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۴۶۹۸ ۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۷ دسته: تولید
۰

وفایی اولین تولیدکننده زعفران در استان قم با اشاره به اینکه این استان با حمایت مسئولین می تواند قطب تولید زعفران در کشور شود، گفت: در حال حاضر صفر تا صد مواد اولیه کشت زعفران را تولیدکنندگان تهیه می کنند و جهاد کشاورزی حمایتی از این اقشار آسیب پذیر نمی کند.

به گزارش حسین حیدری خبرنگار استان قم مسیر اقتصاد با توجه شرایط تحریم، مسئله تولید و کارآفرینی یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی کشور است که از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و در این راستا لازم است از مدیران و مسئولین گرفته تا مردم، جهت تحقق رونق تولید سهم خود را ایفا نماید. در این‌ بین سهم مسئولین از درجه اهمیت بیشتری برخوردار است.

عدم وجود زمین مناسب برای کشت چالش مهم تولیدکنندگان زعفران

کبری وفایی اولین تولیدکننده زعفران در استان قم در گفتگو با مسیر اقتصاد به مسئله کاشت زعفران در قم اشاره کرد و اظهار داشت: از سال ۸۴ روی زمین شخصی به همراه همسرم کاشت زعفران را آغاز کرده ام.

وی با بیان اینکه اولین تولیدکننده زعفران در استان قم هستم، ادامه داد: اما در حال حاضر فعالیتم بسیار کم شده است، چراکه زمین مناسب این کار در اختیارم نیست.

این تولیدکننده زعفران با اشاره به اینکه مشکل اصلی تولیدکنندگان زعفران زمین است، گفت: با توجه به این که پیاز زعفران در سال هفتم به دلیل تکثیر باید جابجا شود، در حال حاضر با کمبود جا مواجه هستیم. از طرفی در زمینی که زعفران کاشته می شود، بعد از ۱۰ سال، دیگر زمین مناسب کشت نیست و باید زمین دیگری برای کشت انتخاب شود.

وی با بیان اینکه برای ادامه کشت زعفران زمین دیگری اجاره کرده ام، اضافه کرد: تولیدات این زمین مانند زمین قبلی رونق و انبوهی نداشت، چرا که این زمین کیفیت زمین قبلی را ندارد.

وفایی با بیان اینکه زعفران محصولی هست که نیازمند رسیدگی شبانه‌روزی است و در صورت عدم رسیدگی به موقع، این محصول از بین می رود، تصریح کرد: برای دریافت زمین به جهاد کشاورزی مراجعه کردم و از آن‌ها درخواست زمینی در کنار محل سکونت خود را نمودم.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی زمینی به من پیشنهاد داد که نزدیک ساوه بود و با محل سکونت من بسیار فاصله داشت، گفت: این پیشنهاد وزارت جهاد را قبول نکردم، از طرفی خودم زمین دیگری را در نزدیک محل سکونتم پیشنهاد دادم که جهاد کشاورزی توانایی تأمین آب مورد نیاز آن را نداشت.

کیفیت پایین مواد اولیه که جهاد کشاورزی در اختیار تولیدکنندگان زعفران قرار می دهد

این تولیدکننده با اشاره به وضعیت تأمین مواد اولیه کاشت زعفران، تصریح کرد: در سال های نه چندان دور جهاد کشاورزی، پیاز کاشت زعفران را در اختیار تولیدکنندگان قرار می داد، اما به جهت اینکه این مواد اولیه از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، تولیدکنندگان تمایلی برای دریافت احتیاجات خود از جهاد کشاورزی را ندارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر صفر تا صد مواد اولیه کشت زعفران را تولیدکنندگان تهیه می کنند و جهاد کشاورزی حمایتی از این اقشار آسیب پذیر نمی کند.

ظرفیت استان قم برای تبدیل شدن به قطب تولید زعفران در کشور

وفایی در ادامه به سخت گیری بانک ها برای پرداخت تسهیلات بانکی به تولیدکنندگاناشاره کرد و افزود: شرایط ضمانت وام های تولیدی به قدری دشوار است، که کمتر تولیدکننده ای به این سمت سوق پیدا می کند.

وی در پایان تصریح کرد: امروز اگر کشاورزان همت کنند و حمایت از سوی مسئولین دولتی نیز وجود داشته باشد، استان قم می تواند به یکی از قطب های تولید زعفران در کشور تبدیل شود.

انتهای پیام/ تولید و اشتغال



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.