۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۳۹۶۰ ۲۲ تیر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱ دسته: دولت و حکمرانی
۱

با وجود فشارهای اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم، آنچه می‌تواند موجب سلب اعتماد نسبت به دستگاه حاکمیت و مسئولین شود، تبعیض و شکاف طبقاتی خصوصا در حوزه اقتصادی است. در این رابطه آیت الله صدیقی در خطبه‌های نماز جمعه تهران با بیان اینکه بیکاری و مشکلات موجود در حوزه عدالت اقتصادی حاصل خودتحریمی است نه تحریم‌های بیگانه، افزودند: تبعیض یکی از دلایل اصلی رنجش مردم از مسئولین است. مسئولین باید در بطن مردم باشند و مشکلات آنان را ببینند تا بتوانند برای رفع آن‌ها تلاش کنند.

به گزارش مسیر اقتصاد شکاف طبقاتی از عواملی است که می تواند موجب ایجاد شکاف میان مردم و مسئولین و سلب اعتماد مردم از مسئولین و در نهایت، از دستگاه مدیریتی کشور باشد. در واقع تبعیض در حوزه اقتصادی عامل بر باد رفتن مهم ترین سرمایه نظام یعنی اعتماد مردم است. سلب اعتمادی که اگرچه کم و کیف آن محل اختلاف است، اما موجب نگرانی بسیاری از مسئولین و کارشناسان شده است.

سلب اعتماد مردم حاصل تبعیض است نه فقر

گرچه تحمل بسیاری از فشار های اقتصادی نیز برای مردم مشکل است اما آن چه که برای آن ها قابل تحمل نیست، وجود شکاف طبقاتی است. به عبارتی اگر همه مردم با اختلاف معقولی کم درآمد بوده و با مشکلات اقتصادی اساسی دست و پنجه نرم کنند، تحمل این مشکلات برای آن ها دشوار نخواهد بود. اما دشواری اصلی این است که قشر مستضعف جامعه شاهد زندگی اشرافی کسانی هستند که با وقوع ناهنجاری های اقتصادی نه تنها دچار کاهش رفاه و درآمد نشده، بلکه با هر بحران اقتصادی بیشتر با قشر مستضعف فاصله می گیرند.

مساله سلب اعتماد مردم به حدی مهم و از طرفی نگران کننده بوده که بخشی از سخنان خطیب نماز جمعه تهران را به خود اختصاص داده است.

مردم از تبعیض رنج می برند

حضرت آیت الله صدیقی، روز گذشته در خطبه های نماز جمعه تهران، در این خصوص گفت: «هرجا می رویم، مردم از چند چیز رنج می برند که یکی تبعیض است. مشکلات ارزی که پیش آمد فشار طبقاتی را بیشتر کرد. شخصی ماشین دست پایین داشت و دیگری ماشین دیگر، الان تفاوت ها چقدر است. جوان ها از بیکاری و تبعیض طبقاتی رنج می برند اینها برای تحریمِ بیگانه نیست برای خودتحریمی است. مسئولین باید در بطن مردم باشند و بیکاری جوانان در خانه ها را ببینند و از فاصله طبقاتی تصویری داشته باشند. بدنی را تصور کنید که سر بزرگ و پایین تنه رنجور و ضعیف داشته باشد؛ همه از این زشتی نفرت پیدا می کنند. اقتصاد خون است و باید در همه رگ ها جریان داشته باشد و پایین شهر و بالاشهر نداشته باشد.[۱]

پینوشت:

[۱] خبرگزاری دانشجو، کد مطلب: ۷۷۷۱۶۱

انتهای پیام/ فرهنگ و گفتمان

  1. با سلام
    ريشه تبعيض و بي عدالتي در قوم - قبليه - همشهري گرايي و گروه گرايي نهفته است.
    اين پديده هاي شوم گزينش ادارات - مراحل اداري - واگذاري امتيازها - عملكرد بانك ها - و .... همه شئون مملكت از قوه مقنيه و قضاييه ومجريه و ... همه را در معرض خطر جدي قرار داده است.
    فساد اول از قوم گرايي - قبيله گرايي - همشهري گرايي - گروه گرايي و ... شروع مي شود و نهايتا به خيانت مي انجامد.
    قانون گريزي مبداء تبعيض و بي عدالتي است.
    امر به معروف در واقع امر به اجراي قانون است. .
    نهي از منكر هم نهي از تبعيض و بي عدالتي است.
    ان شاء الله كه مراجع تقليد حرمت بي قانوني را به اعلام نمايند. وجوب تبعيت از قانون براي همگان به يقين تبديل شود.

    ۰۰


جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.