به گزارش مسیر اقتصاد در روزهای اخیر آمریکا، مالزی، چین و چندین کشور دیگر را در لیست پایش ارزی خود قرارداده است مبنی بر اینکه این کشورها ارز خود را دستکاری می کنند تا نرخ آن ها نسبت به دلار آمریکا افزایش یابد.
افزایش نرخ ارز دلیل جدید آمریکا برای اعمال تعرفه علیه کشورها
بر همین مبنا اداره بازرگانی آمریکا مقررات جدیدی برای اعمال عوارض گمرکی بر علیه محصولات کشورهایی پیشنهاد داده است که ارزش ارز خود را در برابر دلار کاهش می دهند تا به مزیت تجاری دست یابند.
بدین ترتیب این مقررات می تواند کالاهایی که از ژاپن، کره جنوبی، هند، آلمان، سوئیس وارد آمریکا می شود را در معرض تعرفه های بالاتر قرار دهد.
این کشورها همراه با چین همگی در «لیست نظارت بر ارز» وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفته اند. این لیست مداخلات در بازار ارز، مازاد حساب جاری شدید و مازاد تجارت دوجانبه را تحت نظر قرار می دهد. اداره بازرگانی آمریکا اعلام کرده است مقررات پیشنهادی، روند کنونی اخذ عوارض گمرکی توسط آمریکا را اصلاح خواهد کرد تا معیارهای جدید برای مقابله با کاهش ارزش پول را نیز شامل شود.
تأکید نخست وزیر مالزی بر لزوم ایجاد ارز واحد جهانی با پشتوانه طلا
در واکنش به این اقدامات آمریکا، ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی از کشورهای شرق آسیا خواسته است که یک ارز بین المللی جدید ایجاد کنند تا در تجارت منطقه ای مورد استفاده قرار گیرد و مسأله دستکاری نرخ ارز را نیز حل کند.
نخست وزیر مالزی در سخنرانی خود در کنفرانس بین المللی آینده آسیا گفته است که ارزهای موجود تبدیل به معیارهایی شده اند که بر مبنای عملکرد اقتصادی هر کشور عمل می کنند و برای تجارت خارجی مورد استفاده قرار نمی گیرند.
ماهاتیر محمد گفته است که اگر می خواهیم در شرق آسیا متحد شویم باید یک ارز واحد تجاری جدید ایجاد کنیم که جدای از یک ارز داخلی است و برای اهداف تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.
ارز جدید با پشتوانه طلا می تواند سلطه دلار را از بین ببرد
علاوه براین نخست وزیر مالزی معتقد است که ارز جدید باید بر مبنای طلا باشد، زیرا طلا دارایی بسیار پایداری نسبت به هر چیز دیگر است و در عین حال سلطه دلار در تجارت بین المللی را نیز از بین می برد.
ماهاتیر محمد در ادامه خطاب به آمریکا گفته است که «شما دموکراتیک نیستید. شما نباید به عنوان قدرت واحد به تنهایی تصمیم بگیرید. اگر می خواهید در یک جهان متحد و باثبات زندگی کنید باید از طریق توافق با همه ملت هایی که در آن سهم دارند به پایداری برسید.»
مالزی در واکنش به اقدام آمریکا مبنی بر قرار دادن این کشور در لیست نظارت ارزی وزات خزانه داری، اعلام کرده است که ارز مالزی در یک نرخ شناور معامله می شود و دولت هیچگونه دستکاری در آن ندارد.
اقدامات آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه و تحریم علیه کشورها موجب نارضایتی آن ها شده است. مالزی اولین کشوری نیست که به موضوع سلطه دلار آمریکا واکنش نشان می دهد. به عنوان مثال روسیه مدت هاست که ایده انجام تجارت دوجانبه بر مبنای ارزهای ملی را ترویج می کند و با چندین کشور نیز در این زمینه وارد توافق شده است.
منابع:
راشاتودی yon.ir/hccGa
اسپوتنیک yon.ir/omq6V
انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل