۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۰۸۴۴ ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۶ دسته: مسکن
۰

علوی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس مالیات بر عایدی سرمایه را موجب کنترل ورود سرمایه ها به سمت بازارهای غیرمولد دانست و گفت: برای جلوگیری از احتکار و تورم مسکن و نجات مردم از اجاره های سرسام آور باید هر چه سریع تر این پایه مالیاتی را در کشور تصویب و اجرا کرد. وی تعارض منافع را دلیل طولانی شدن روند تصویب طرح عنوان کرد و افزود: با تصویب این مالیات عده ای ذینفع، متضرر می شوند.

سید احسن علوی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با مسیر اقتصاد راهکار بهبود وضعیت بازار مسکن را اجرای مالیات بر عایدی سرمایه عنوان کرد و از مسئولین و نمایندگان خواست تا هر چه زودتر برای تصویب و اجرای مالیات بر عایدی سرمایه پیگیری های لازم را انجام دهند.

نابودی شغل ها در اثر رونق فعالیت های غیرمولد

علوی نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس شورای اسلامی گفت: دو نوع بازار در اقتصاد کشور به نام بازارهای مولد و غیرمولد وجود دارد. متاسفانه اکنون سود سرمایه گذاری در بازارهای غیرمولد بیش تر از سرمایه گذاری در بازارهای مولد است. فعالیت های غیرمولد موجب از بین رفتن اشتغال است و سودی برای اقتصاد کشور و منافع ملی ندارد.

وی افزود: مالیات بر عایدی سرمایه موجب کنترل ورود سرمایه ها به سمت بازارهای غیرمولد است.

جلوگیری از احتکار و تورم مسکن با مالیات بر عایدی سرمایه

سیداحسن علوی در توضیح مالیات بر عایدی سرمایه اظهار داشت: این مالیات تنها مشمول افراد سفته باز و دلالی می شود که از راه فعالیت های غیرمولد، کسب سود می کنند. از طرفی این مالیات موجب جلوگیری از احتکار و تورم مسکن است. اگر نگوییم در تمام جهان، اما در بسیاری از کشورها و در حدود ۱۴۷ کشور دنیا، مالیات بر عایدی سرمایه بر فعالیت های غیرمولد را اجرا می کنند.

وی ادامه داد: هم اکنون در حدود ۳.۴ میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد. در صورتی که در کشورهای توسعه یافته در مقابل نگه داشتن خانه خالی و خرید و فروش سوداگرانه و غیرمصرفی مسکن برخورد مالیاتی صورت می گیرد. زیرا که سرمایه در یک نقطه محبوس شده و سودی برای اقتصاد کشور ندارد. در کشورهای توسعه یافته در حدود ۴۰ درصد بر واحدهای مسکونی اضافی و غیرمصرفی مالیات بر عایدی سرمایه وضع می شود.

 گرانی شدید مسکن پیامد عدم اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

نایب رئیس کمیسیون عمران اظهار داشت: ما باید مالیات بر عایدی سرمایه را در بخش مسکن اجرا کنیم و دولت این حق را دارد که چنین مالیاتی را وضع کند. اگر چنین کاری صورت نگیرد، تورم، بیکاری و گرانی شدید در حوزه مسکن تداوم خواهد داشت و دوچندان خواهد شد. هم چنین افراد کم درآمد و اجاره نشین و حاشیه نشین کاملا از خرید خانه ناامید خواهند شد.

وی در توضیح اوضاع نا به سامان بازار مسکن گفت: اکنون در بعضی از مناطق قیمت مسکن به متری ۵۶ میلیون تومان رسیده است. البته باید گفت که انبوه سازان و کسانی که فعالیت مولد در بازار مسکن انجام می دهند و خانه می سازند از پرداخت این مالیات معافند.

از دیرباز ذینفعان مانع تصویب مالیات بر عایدی سرمایه بوده اند

علوی در بیان سابقه قانونگذاری درباره مالیات بر عایدی سرمایه گفت: متاسفانه از سال ۸۶ که برای اولین بار وضع پایه مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس مطرح شد، نمایندگان به شدت با آن مخالفت کردند. بعد از آن در دوره قبلی مجلس نیز بار دیگر برای تصویب این پایه مالیاتی اقدام شد که باز هم با آن مخالفت شد. در این دوره مجلس نیز وضع این پایه مالیاتی مطرح شده است و عده ای در حال مخالفت کردن با آن هستند.

وی افزود: دلیل اینکه با مالیات بر عایدی سرمایه مخالفت می شود، تعارض منافع است. با تصویب این مالیات عده ای ذینفع، متضرر می شوند. کسانی که دارند جلوی به نتیجه رسیدن این مالیات را می گیرند به بدتر شدن وضعیت بازار مسکن کمک می کنند. لذا باید نمایندگان پیگیری کنند تا حتما این مالیات در کشور اجرا شود.

نجات از اجاره های سرسام آور با اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

نماینده مردم سنندج و دیواندره گفت: بنده شدیدا موافق پیاده کردن مالیات بر عایدی سرمایه در کشور هستم و حتما باید طرح یا لایحه مربوط به آن به نتیجه برسد. این پایه مالیاتی برای دولت درآمد ایجاد خواهد کرد و با توازنی که بین عرضه و تقاضای مسکن ایجاد می کند، موجب می شود مردم راحت تر خانه دار شوند و از اجاره های سرسام آور نجات پیدا کنند.

وی افزود: مردم تا چه زمانی باید چوب بی تدبیری بعضی از مسئولین و نماینده ها را بخورند؟ اگر مسئولین و نماینده ها به فکر عاقبت اقتصاد کشور هستند باید برای وضع مالیات بر عایدی سرمایه کمک کنند. با وضع این مالیات سرمایه ها به سمت بازارهای مولد و ایجاد اشتغال و تولید خواهد رفت و محیط کسب و کار بهبود خواهد یافت.

انتهای پیام/راه و ساختمان



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.