به گزارش مسیر اقتصاد مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی تحت عنوان «بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور تبصره «۱۶» و بندهای الحاقی»، بر وجود منابع بانکی لازم برای پرداخت موارد مندرج در مصوبات کمیسیون تلفیق در تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۹۸ و بندهای الحاقی تاکید کرد.
بر اساس این گزارش، میزان تسهیلات قرضالحسنه با تصویب کمیسیون تلفیق مجلس از ۱۸.۶ هزار میلیارد تومان (لایحه دولت) به ۴۳.۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
امکان اعطای تسهیلات قرض الحسنه با ۵ درصد از سپرده های جاری
این مرکز پژوهشی در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت این تسهیلات از منابع قرضالحسنه بانکها امکانپذیر است، اعلام کرده است: بر اساس جدول ۹ گزارش شماره ۱۶۲۹۱ این مرکز که در ادامه آمده است، پیشبینی میشود مجموع سپردههای قرضالحسنه پسانداز در سال آینده ۳۷ هزار میلیارد تومان باشد که ۶.۷ هزار میلیارد تومان کمتر از تسهیلات قرضالحسنه مصوب کمیسیون تلفیق است، اما دولت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، سپردههای جاری را نیز در کنار سپردههای قرضالحسنه به عنوان منبع پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ذکر کرده بود.
طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، با وجود افزایش تسهیلات قرضالحسنه، منابع کافی برای پرداخت این تسهیلات وجود دارد و تنها با بهرهگیری از حداکثر ۵ درصد از سپردههای قرضالحسنه جاری بانکها در کنار سپردههای قرضالحسنه امکان پرداخت این تسهیلات هست.
افزایش دوره بازپرداخت وام ازدواج ۳۰ میلیون تومانی به ۶ یا ۷ سال
این مرکز پژوهشی در گزارش خود پیشنهاد داد هم دوره بازپرداخت وام ازدواج ۳۰ میلیون تومانی از ۵ سال به ۶ یا ۷ سال افزایش یابد و هم تکلیف بانکها به استفاده از منابع قرض الحسنه جاری با صراحت بیشتری در قانون بودجه تکرار شود.
در پیشنهاد افزایش دوره بازپرداخت مرکز پژوهش های مجلس آمده است: با توجه به پنجساله بودن دوره بازپرداخت، مبلغ اقساط برای هریک از زوجین حدود ۵۵۰ هزار تومان و برای مجموع زوجین حدود ۱.۱ میلیون تومان خواهد شد که تا حدودی دشوار است؛ در صورت افزایش این مدت به ترتیب به ۶ و ۷ سال مبلغ اقساط برای هریک از زوجین به حدود ۴۵۰ و ۳۹۰ هزار تومان خواهد رسید.
انتهای پیام/ نظام مالی