به گزارش مسیر اقتصاد دکتر حسینی مدیرعامل بورس انرژی در نشست «بررسی ظرفیت بازار سرمایه به منظور تامین مالی مردمی پروژه های کلان بخش انرژی» که در چارچوب پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی در محل شرکت فرابورس ایران برگزار شد، تصریح کرد: باتوجه به ظرفیت های بی نظیر و شرایط کشور، اقتصاد مقاومتی یک مبحث دائمی برای کشور است و بهره برداری از این فرصت ها را در قالب اقتصاد مقاومتی بیان می کنیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه بازار سرمایه در کشور ما محصول نگاه اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: بیشتر فعالیت هایی که در این بازار انجام شده است متکی بر نیروی جوان، سالم، تحصیلکرده، باانگیزه و خودساخته است.
پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «انرژی؛ پیشران اقتصاد ایران» ۲۹ بهمن ماه همزمان با سالروز ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی برگزار خواهد شد.
بازار سرمایه مسئول تامین سرمایه تولید است
دکتر حسینی با اشاره به سابقه بازار سرمایه در ایران عنوان کرد: قبل از انقلاب تنها چند موسسه حسابرسی در کشور وجود داشت که آن هم با یک طرف خارجی شراکت داشت اما در حال حاضر بازار سرمایه با نیروهای باتجربه و باسواد به فعالیت خود ادامه می دهد.
مدیرعامل بورس انرژی ایران با طرح انتظار حمایت مسئولان از بازار سرمایه تاکید کرد: اگر مسئولان ما را به عنوان یک سرمایه ملی حمایت کنند وظیفه ما نیز سنگین تر خواهد شد و یک تکلیف ملی بر عهده ما خواهد بود.
وی در ادامه به رسالت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: این بازار باید بتواند میزان قابل توجهی از تامین سرمایه را بر عهده بگیرد و فعالیت بورس باید در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور نقش ایفا کند.
بازار سرمایه بازاری شفاف و بدون فساد است
دکتر حسینی با تاکید بر اینکه در بعضی حوزه های اقتصادی با انحراف و مفاسد اقتصادی روبرو هستیم عنوان کرد: دو ویژگی شفافیت و رقابت به عنوان عامل پیشگیری از مفاسد اقتصادی است که در بستر بازار سرمایه و بورس وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر دستگاهی مدعی جلوگیری از مفاسد اقتصادی بدون شفافیت باشد باید به آن شک کرد. در بازار سرمایه با تکیه بر شفافیت و رقابت می توان به مقابله با مفاسد و ناهنجاری های اقتصادی امیدوار بود.
مدیرعامل بورس انرژی اظهار داشت: داده های آماری هیچ بازاری در کشور به اندازه بازار سرمایه قابل اتکا نیست و اگر تولید، توزیع و اطلاعات مالی در بازار قابل اتکا نباشد نمی توان به توسعه فکر کرد.
دکتر حسینی ادامه داد: به یقین اطلاعاتی که در مورد شرکت ها در دست داریم یکی از پایگاه های مهم بازار سرمایه است و بر این اساس با تکیه بر شفافیت و رقابت و دسترسی به داده ها و اطلاعات معتبر می توان به تامین مالی اقدام نمود.
فعالیت شرکت های بخش انرژی در بورس
وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه به عنوان یک اکوسیستم کامل شاهد بلوغ و سودآوری شرکت هاست تصریح کرد: ارزیابی عملکرد در دل بازار سرمایه به خوبی استخراج می شود و بر این اساس گروه های مختلفی از بازار سرمایه تامین مالی کرده اند که تامین اجتماعی، صنعت ریلی، صنعت برق، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی از این دسته هستند.
دکتر حسینی افزود: در بورس انرژی ایران هم اکنون ۱۵ شرکت پتروشیمی، ۱۰ شرکت پالایشی، ۳ شرکت پالایش گاز، ۴ شرکت فعال در حوزه ذغالسنگ و کک و پالایشگاه کوچک در کنار شرکت ملی نفت و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی حضور دارند.
رشد ۷۵۰ درصدی تامین مالی از طریق بورس انرژی در ۶ سال گذشته
مدیرعامل بورس انرژی ایران در ادامه این نشست با اشاره به ویژگیهای بورس انرژی و دستاوردهای آن از سال ۱۳۹۱ گفت: رشد ۷۵۰ درصدی تامین مالی در ۵ سال مذکور از طریق بازار سرمایه در حالی بود که طی ۱۰ ماهه ۹۷ به اندازه کل سالهای مذکور از رشد قابل توجه در تامین مالی برخوردار شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از تامین مالی پروژه های ساخت نیروگاه و صنایع هوایی در کشور از طریق بازار سرمایه و انتشار اوراق مشارکت در این زمینه خبر داد.
تامین مالی صنعت نفت از طریق بازار سرمایه امکانپذیر است
مدیرعامل بورس انرژی با تاکید بر اینکه نباید نفت را خام بفروشیم و صرف هزینه های جاری کنیم، تصریح کرد: اگر صنعت نفت بر اساس یک برنامه، بخشی از تامین سرمایه خود را به بازار سرمایه اختصاص دهد، همانند دولت در بلندمدت یک ارتباط توسعه دوطرفه شکل می گیرد که صنعت نفت تامین مالی می شود و از طرفی به توسعه بازار سرمایه می انجامد.
وی در ادامه نشست اظهار داشت: باید یک نظام علمی کارآمد، دقیق و سالم برای کنترل و پالایش پروژه ها ایجاد شود و ساز و کار کنترل داخلی برای توسعه پروژه ها در دستور کار قرار گیرد.
موافقت وزیر نفت با تامین مالی پروژههای نفتی از طریق بورس
وی در نهایت با تاکید بر نگاه پروژه ای به برنامه ها عنوان کرد: برای انجام پروژه های کلان و عملیاتی کردن آن ها باید نگاه پروژه محوری تقویت شود و بازار سرمایه آمادگی لازم برای تامین پروژه های کلان نفتی را دارد.
وی از اقبال وزیر نفت برای راهاندازی صندوقهای پروژه بزرگ در بورس برای پروژههای نفتی خبر داد و گفت: با وجود نظر موافق زنگنه، اما در فرایند اجرا این موضوع به خوبی پیش نمیرود.
انتهای پیام/ نفت و انرژی