به گزارش مسیر اقتصاد استراليا با مساحتي بالغ بر ۷.۶ میلیون کيلومتر مربع، ششمين کشور بزرگ جهان پس از روسيه، کانادا، چين، آمريکا و برزيل محسوب می شود و در عین حال تنها کشوري است که يک قاره کامل را پوشش مي دهد.
اقتصاد کشور استراليا متکي بر بازرگاني و کشاورزي است. در این کشور در سال های اخير سرمايه گذاری قابل توجهی در بخش های زير بنايی مانند آموزش، سلامت، حمل و نقل، کشاورزی و صنایع غذایی انجام شده است.
صادرات کشاورزی دوسوم کل صادرات استرالیا را تشکیل داده و از این رو بخش کشاورزی سهم مهمی در اقتصاد استرالیا به خود اختصاص داده است. میزان صادرات محصولات کشاورزی این کشور در سال ۲۰۱۵ میلادی بالغ بر ۴۶.۵ میلیارد دلار بوده است.
استراليا انواع گوناگوني از محصولات کشاورزي و دامي را توليد و صادر می کند. محصولات عمده صادراتي استراليا نيشکر، پنبه، غلات، گوشت گاو، پشم گوسفند و گوشت شترمرغ است. کشورهایی نظیر چین، آمریکا، ژاپن، اندونزی، کره جنوبی، مالزی و هند مقاصد اصلی صادراتی استرالیا محسوب می شوند.
زیان کشاورزان استرالیای با شیوع خشکسالی
طی چند سال اخیر افزایش دما و شیوع خشکسالی در مناطق جنوب و جنوب شرقی این کشور باعث افزایش نگرانی کارشناسان از بابت تولید محصولات کشاورزی شده است.
به عنوان مثال به دلیل شرایط نامناسب جوی، تولید گندم طی دو سال اخیر حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است که این موضوع روند صادرات گندم استرالیا را در شرایطی که قیمت های جهانی افزایش پیدا کرده بود، دچار اختلال کرد.
با اینحال بر اساس آمارهای اعلامی از سوی مقامات دولتی، ارزش کل تولیدات کشاورزی استرالیا به دلیل وضعیت عرضه این محصولات در بازارهای جهانی برای سال جاری به بیش از ۶۰ میلیارد دلار خواهد رسید که ۲ میلیارد دلار بیش از میانگین ده سال اخیر است.
کاهش تولید و صادرات محصولات کشاورزی اثر منفی شیوع خشکسالی
اما خشکسالی های پیش آمده در استرالیا روند تولید برخی محصولات نظیر دام و غلات را در برخی از ایالت های این کشور تحت تاثیر قرار داده است.
به عنوان مثال کشاورزان ایالت های نیوساوت ولز و کوئینزلند به دلیل کاهش تولید خوراک دام و افزایش هزینه های نگهداری دام، اقدام به عرضه دام های خود به بازار کرده اند.
از سویی دیگر میزان صادرات محصولات کشاورزی در استرالیا طی سال جاری میلادی با ۲ درصد کاهش به ۴۷ میلیارد دلار خواهد رسید که این موضوع به دلیل کاهش تولید محصولاتی نظیر گندم و دانه های روغنی است.
یارانه ۱.۸ میلیارد دلاری استرالیا برای کمک به کشاورزان متضرر از خشکسالی
اما دولت استرالیا به منظور جبران تبعات منفی افزایش دما و شیوع خشکسالی که اثرات قابل توجهی را بر درآمدهای صادراتی نیز داشته است، اقدامات بسیاری مهمی را در دستور کار قرار داده است.
یکی از مسائل مهم اقتصاد استرالیا طی ماه های اخیر کاهش ارزش دلار استرالیا در مقابل ارزهای دیگر است که این موضوع کمک شایانی به افزایش صادرات محصولات استرالیایی کرده است.
از سویی دیگر دولت استرالیا با تخصیص یارانه های مستقیم به کشاورزان متضرر از خشکسالی سعی در تثبیت جایگاه تولید این محصولات در سال های آینده دارد. به همین منظور دولت استرالیا در نظر دارد تا در بودجه سال ۲۰۱۹ خود، مبلغ ۱.۸ میلیارد دلار برای کمک به کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی یارانه پرداخت کند.
همچنین دولت این کشور به منظور جبران زیان کشاورزان استان های جنوب شرقی این کشور تسهیلات کم بهره پرداخت می کند و سرمایه گذاری های بسیاری را برای توسعه شبکه های آبیاری در نظر گرفته است. علاوه بر این دولت یارانه دیگری را برای کاهش هزینه های حمل و نقل محصولات کشاورزی تخصیص خواهد داد.
منابع:
ای بی سی yon.ir/eRZaf
وزارت کشاورزی استرالیا yon.ir/nu2mR
انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل