۰۳ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۷۴۷۱۱ ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۱ دسته: دولت و حکمرانی
۰

شرکت هوآوی، جاسوسی دولت چین از دیگر کشورها با استفاده از تجهیزات نسل پنجم ارتباطات این شرکت را رد کرده است؛ اما تاکنون بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا، استرالیا، نیوزلند، ایتالیا، هند، کانادا، آلمان و ژاپن، محدودیت هایی را برای شرکت های داخلی در انعقاد قراردادهای مربوط به تأمین تجهیزات نسل پنجم ارتباطات با شرکت هوآوی در نظر گرفته اند. انتظار می رود ایران نیز دست کم تا زمان شفاف شدن ابعاد مسئله جاسوسی دولت چین با استفاده از تجهیزات هوآوی، از اقدامات عجولانه شرکت های مخابراتی داخلی جلوگیری کند.

به گزارش مسیر اقتصاد در هفته گذشته مقامات کانادایی به دستور دولت آمریکا، خانم منگ وانژو، دختر مدیرعامل شرکت هوآوی که مدیر امور مالی این شرکت چینی نیز محسوب می شود را دستگیر کردند.

دور زدن تحریم ایران دلیل دستگیری مدیر امور مالی هوآوی نیست

بسیاری این دستگیری را به مسئله عدم اجرای تحریم های آمریکا از سوی شرکت هوآوی مرتبط می دانند اما مسئله مهم تر امکان جاسوسی دولت چین از دیگر کشورهای جهان با استفاده از زیرساخت های ارتباطی شرکت های هوآوی در این کشورهاست.

چراکه پیش از این نیز شرکت های متعددی همچون شرکت ZTE چین به عدم اجرای تحریم های آمریکا علیه ایران متهم شده اند، اما دولت آمریکا تنها آن ها را با موارد مالی جریمه نموده است. درحالیکه دستگیری مدیر امور مالی شرکت هوآوی نشان از مسئله ای به مراتب مهم تر برای آمریکا دارد.

جایگاه ویژه هوآوی در مخابرات جهان

شرکت هوآوی بزرگترین و مهمترین شرکت دانش بنیان در چین است و مظهر توان فنی این کشور محسوب میشود. این شرکت در سال های اخیر توانسته است به یکی از اثرگذارترین شرکت ها در عرصه مخابرات بین المللی تبدیل شود و بر کسی پوشیده نیست که این مهم بدون حمایت و پشتیبانی دولت چین مسیر نبوده است.

به طور خاص با توسعه صنعت مخابرات جهان و ظهور فناوری نسل پنجم ارتباطات، شرکت هوآوی توانسته است گوی سبقت را از دیگر رقبای این عرصه برباید و به یکی از پیشروترین شرکت ها در این حوزه تبدیل شود؛ به طوریکه اکنون شرکت هوآوی با بسیاری از کشورهای جهان درخصوص تأمین تجهیزات راه اندازی فناوری نسل پنجم ارتباطات قراردادهایی کلان منعقد نموده است.

چین با تجهیزات نسل پنجم هوآوی از دیگر کشورها جاسوسی می کند؟

مقامات امنیتی برخی کشورها و به طور خاص آمریکا معتقدند شبکه تلفن همراه نسل پنجم ارتباطات هوآوی به نحوی طراحی شده است که امکان جاسوسی اطلاعاتی گسترده را برای دولت چین فراهم میکند.

کنگره آمریکا در این خصوص گزارشی منتشر نموده است که بر اساس آن «مقامات شرکت هوآوی حاضر به همکاری به منظور راستی آزمایی جاسوسی دولت چین با استفاده تجهیزات این شرکت نشده اند و از توضیح درخصوص روابط خود با دولت چین و حزب کمونیست این کشور سر باز زده اند. این درحالیست که مستندات نشان می دهد این شرکت قوانین داخلی آمریکا را ]درخصوص ارسال اطلاعات این کشور به خارج] نقض نموده است.»

شرکت هوآوی تا به حال جاسوسی دولت چین از دیگر کشورها با استفاده از تجهیزات نسل پنجم ارتباطات این شرکت را رد کرده است اما تا به حال بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا، استرالیا، نیوزلند، ایتالیا، هند، کانادا، آلمان و ژاپن، محدودیت هایی را برای شرکت های داخلی در انعقاد قراردادهای مربوط به تأمین تجهیزات نسل پنجم ارتباطات با شرکت هوآوی در نظر گرفته اند.

ایران چه تصمیمی درخصوص تجهیزات شبکه نسل پنجم ارتباط می گیرد؟

ایران نیز در طول سال های اخیر جزء کشورهای پیشرو در عرصه ارتباطات بوده است؛ به طوریکه نسل های مختلف ارتباطات در جهان با فاصله ای کم از زمان ظهور، در ایران نیز مورد استفاده قرار گرفته اند.

اما نکته جالب توجه اینجاست که عمده تجهیزات مورد استفاده در شبکه های ارتباطی ایران از طریق واردات تأمین می شود و شرکت هوآوی نیز سهمی ویژه در تأمین آن ها دارد.

در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان به دلیل امکان جاسوسی اطلاعاتی دولت چین، محدودیت هایی را بر استفاده از تجهیزات شرکت هوآوی وضع نموده اند، انتظار می رود ایران نیز دست کم تا زمان شفاف شدن ابعاد مسئله جاسوسی دولت چین با استفاده از تجهیزات هوآوی، از اقدامات عجولانه شرکت های مخابراتی داخلی جلوگیری کند.

منبع: الجزیره yon.ir/TstLx

انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.