۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۷۴۰۷۱ ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۷ دسته: انرژی
۰

محمد صادق کریمی ضمن تأکید بر ادامه روند موفق عرضه نفت در بورس انرژی، راهکارهایی را به منظور بهبود شرایط پیشنهاد داد. به گفته وی ایجاد ثبات، بهبود شرایط اطلاع رسانی، در نظر گرفتن شرایط تسویه کاملا ریالی برای خریداران و همچنین افزایش سرعت و میزان عرضه نفت در بورس از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.

محمدصادق کریمی کارشناس حوزه نفت و انرژی در گفت و گو با مسیر اقتصاد کلیات عرضه نفت در بورس طی دو مرحله قبلی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اصل کار به عنوان یکی از اقدامات ایران در راستای بی اثر کردن تحریم های نفتی، خوب و موفق بود اما لازم است با اقداماتی موثر این حرکت تقویت شود.

محقق شدن پیش بینی های اولیه برای فروش نفت در بورس

وی با اشاره به روند موفق عرضه نفت در بورس انرژی ایران اظهار کرد: پیش بینی های اولیه در این زمینه محقق شد و با فروش یک میلیون بشکه در دو مرحله قبلی قدم مثبتی در راه افزایش تنوع فروش نفت خام برداشته شد که یکی از راهکارهای بی اثر کردن تحریم ها است.

کریمی در ادامه از ویژگی های مثبت دوره های قبل سخن گفت و اظهار کرد: آزاد بودن مقصد محموله ها، پایین بودن کف میزان درخواست محموله و عدم تعیین حداقل و حداکثر قیمت برای فروش از نکات قابل توجه بود که در نهایت باعث شد تمامی نفت عرضه شده به فروش برسد. البته تسهیل شرایط خریداران نیز از دیگر موارد مثبت برای فروش بیشتر در این دوره ها بود.

ایجاد ثبات و بهبود اطلاع رسانی ضرورت تداوم عرضه نفت در بورس

این کارشناس نفت و انرژی برای بهتر شدن روند عرضه نفت در بورس پیشنهادهایی داد و گفت: باید سازوکاری تدوین شود که عرضه نفت خام در بورس مانند فروش محصولات پتروشیمی در بورس یک روال معمول داشته باشد وخریدار مطمئن باشد که هر زمان اراده کند می تواند نفت را از بورس خریداری نماید.

کریمی همکاری وزارت نفت و بورس انرژی را در زمینه موفقیت بورس نفت ضعیف ارزیابی کرد و اظهار داشت: ضعف دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی برای سرمایه گذاران و سایر بخش ها قابل توجه بود و اگر بخواهیم به معیارهای استاندارد این حوزه دست یابیم باید با انتشار اطلاعیه عرضه نفت به زبان های مختلف متقاضیان را در جریان کار قرار دهد.

افزایش خریداران نفت در بورس با فراهم شدن امکان تسویه ریالی

وی ایجاد آزادی عمل در نحوه تسویه را یکی دیگر از راه های جذب مشتریان دانست و گفت: اگر بتوانیم تسویه کاملا ریالی را در دستور کار قرار دهیم متقاضیان خرید با اطمینان خاطر بیشتری روی می آورند چون در مبادلات تجاری بین المللی با توجه به شرایط اقتصادی کشورمان امکان تسویه ۸۰ درصد ارزی برای بیشتر متقاضیان میسر نیست.

کریمی در پایان با انتقاد از کند بودن روند عرضه نفت در بورس و فاصله زیاد دوره ها گفت: زمان بر بودن اخذ مصوبه های جدید برای دوره بعدی از دلایلی است که شرکت ملی نفت عنوان می کند اما در واقع می توان با عزم جدی و پیش بینی مشکلات و رفع آن ها از سوی شرکت ملی نفت، دوره های عرضه نفت در بورس را به صورت متناوب زمانی و با برنامه مشخص پیش برد.

انتهای پیام/ نفت و انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.