۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۶۷۰۴۵ ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۱ دسته: حمایت از کشاورزی، کشاورزی کارشناس: مهدی سروی
۰

پس از وضع تحریم های آمریکا و کشورهای اروپایی علیه روسیه، این کشور به حمایت از تولید محصولات اساسی کشاورزی همچون گندم و دانه های روغنی حرکت کرد و در این امر به موفقیت هایی نیز دست یافت. اکنون دولت روسیه قصد دارد با حمایت از تولید محصولات باغی نظیر سیب، از واردات این محصولات نیز بکاهد و سهم تولیدات داخلی از بازار را افزایش دهد.

به گزارش مسیر اقتصاد پس از تحریم های یکجانبه کشورهای غربی علیه روسیه این کشور توانست با اتکا به پتانسیل های درونی در بخش های مختلف در مقابل تحریم های آمریکا و اروپا ایستادگی کند و پیروز شود.

روسیه تا پیش از تحریم های سال ۲۰۱۴ یکی از واردکنندگان بزرگ محصولات کشاورزی در دنیا بود، به نحوی که بخش قابل توجهی از محصولات غذایی مورد نیاز خود را از کشورهای غربی وارد می کرد.

اما پس از شروع تحریم ها این کشور با استفاده از ظرفیت کشاورزی داخلی و سرمایه گذاری مناسب در این بخش توانست رشد مناسبی در بسیاری از محصولات نظیر گندم به دست آورد.

اتکا به تولیدات داخلی راهبرد مهم دولت روسیه در مواجهه با تحریم ها

یکی از برنامه های مهم و موفق روسیه در زمینه رشد محصولات کشاورزی طی سال های اخیر بستن هوشمندانه درب واردات این محصولات پس از تحریم کشورهای غربی است.

از عواقب این تصمیم در آن سال ها افزایش چشم گیر قیمت محصولات وارداتی در بازارهای این کشور بود. اما دولت روسیه با اتکا به ظرفیت های داخلی سعی در متعادل کردن بازارهای این کشور داشت.

به همین منظور تنها ۲ سال پس از این تصمیم بود که تولیدات کشاورزی روسیه بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد و حتی بازارهای جهانی را نیز در کنترل خود دراورد.

ضعف در واردات محصولات باغی مهم ترین مشکل فعلی دولت روسیه در بخش کشاورزی

واردات محصولات باغی و سبزیجات همچنان بزرگترین مشکل روسیه به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب دولت و بخش خصوصی در این بخش است.

به عنوان مثال روسیه بزرگترین وارد کننده سیب و گوجه فرنگی در جهان محسوب می شود. در حالی که به گفته کارشناسان این کشور، روسیه می تواند با برنامه ریزی مناسب نیاز وارداتی خود در این محصولات را کمتر کند.

هر چند در بخشی از مناطق این کشور سیب و گوجه فرنگی به میزان اندک تولید می شود، اما به دلیل کیفیت پائین تولیدات تقاضای مناسبی در بازارهای این کشور برای آن ها وجود ندارد.

بازدید پوتین از باغات سیب در روسیه و حمایت از تولیدات داخلی

به تازگی ولادمیر پوتین با حضور در یکی از مزارع تولید سیب در منطقه کراسنودار روسیه از کشاورزان این کشور درخواست کرد تا با استفاده از تکنولوژی های جدید وابستگی این کشور به واردات این محصول را کاهش دهند.

پوتین در این بازدید میدانی خود از باغات سیب مجهز به تکنولوژی های پیشرفته، واردات زیاد این محصول را نقطه ضعف بزرگ برای روسیه در جریان تحریم های بزرگ اقتصادی تلقی کرد.

رئیس جمهور روسیه با اشاره به برنامه های مناسب کشت باغات این منطقه، بر لزوم استفاده سایر کشاورزان از برنامه های مشابه این باغات در مزارع خود برای افزایش کیفیت محصولات تاکید کرد.

وی یکی دیگر از نیازهای امروز روسیه در جهت بهبود و رشد تولیدات کشاورزی را وجود زیرساخت های مناسب برای حمل و نقل محصولات کشاورزی از جمله راه آهن و سیلوهای ذخیره سازی عنوان کرد.

برنامه ریزی دولت روسیه به منظور کاهش واردات محصولات باغی

روسیه در حال حاضر برنامه های وِیژه ای نیز برای واردات تجهیزات و دانش فنی برای گسترش تولیدات کشاورزی دارد تا از این طریق بتواند ضمن احیای مجدد تولیدات داخلی در برخی از محصولات، واردات آن ها را نیز کم کند.

به همین منظور دولت روسیه حدود ۲۴۷ میلیارد روبل برای واردات این تجهیزات سرمایه گذاری کرده است و انتظار می رود بتواند موفقیت های پیشین در تولید محصولاتی نظیر گندم و جو را در محصولات دیگر نیز به دست آورد.

از سویی دیگر روسیه به منظور افزایش کیفیت محصولات باغی خود درصدد واردات بذور متناسب با شرایط اقلیمی این کشور است تا بتواند با استفاده از دانش های فنی موجود، تولید این محصولات را متناسب با نیاز بازار داخلی نماید.

بهبود وضعیت تولید سیب با اجرای برنامه ها و سرمایه گذاری های مهم دولت 

بر اساس گزارش اتحادیه ملی پرورش دهندگان میوه و سبزی (NUFVG) در مسکو، تولید سیب داخلی روسیه با کمک تکنولوژی ها وارداتی در سال گذشته حدود ۸ درصد افزایش داشت، اما همچنان روسیه نیمی از تقاضای بازار داخلی خود را از کشورهای دیگر خریداری می کند.

از سویی دیگر گروه ملی AFG به منظور افزایش تولید سیب اقدام به سرمایه گذاری بزرگ به میزان ۴.۳ میلیارد روبل در زمینه تولید و ذخیره سازی سیب کرده است.

موفقیت روسیه در بخش کشاورزی ادامه دار است

به صورت کلی می توان گفت برنامه های روسیه در زمینه تولید محصولات کشاورزی موفق بوده است؛ چرا که این کشور توانست در زمینه غلات، دانه های روغنی، شکر، سیب زمینی، گوشت به موفقیت های بزرگی دست پیدا کند.

هر چند ضعف موجود در بخش های سبزی و میوه مشکلاتی را برای این کشور در زمینه واردات ایجاد کرده است اما دولت روسیه امیدوار است بتواند این مشکل را نیز برطرف نماید.

منبع:

ایندیپندنت/ yon.ir/uYs7Q

استپرو/ yon.ir/uj72X

فرش پلازا/ yon.ir/HqmJK

انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.