۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۶۳۶۱۲ ۰۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۲ دسته: انرژی
۰

جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ظرفیت کشور در هدایت ۱۶۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بخش نفت و گاز، گفت: اکنون زمان آن است که در کنار اقتدار دفاعی و منطقه ای کشور، به دشمن نشان داده شود جمهوری اسلامی ایران با قدرت و تدابیر اقتصادی نیز می‌تواند انتقال انرژی در تنگه هرمز را مدیریت کند.

به گزارش مسیر اقتصاد سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی در روزهای اخیر و در دو مورد مختلف، از لزوم توجه به صنایع نفت و گاز با استفاده از سرمایه مردم و نقدینگی موجود در جامعه سخن گفت.

جلیلی در بخشی از گفتگوی تفصیلی خود با هفته نامه مثلث به رقم بالای نقدینگی کشور اشاره کرد و در خصوص معایب هدایت نکردن آن به بخش های تولیدی و مزیت دار کشور، گفت: در مرداد ۹۲ که دولت تحویل گرفته شده کل نقدینگی در کشور ۴۷۰ هزار میلیارد تومان بود. الان چقدر است؟ در مدت پنج سال، ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان. فراموش نکنیم یکی از ایرادات همین دوستان دولت به دولت دهم، وقتی که دولت را تحویل گرفتند، این بود که با مسکن مهر، ۴۰ هزار میلیارد تومان به پایه پولی کشور اضافه کرد و باعث تورم شد.

وی افزود: فارغ از درست یا غلط بودن این ادعاء ولی با آن اعتبار، دو میلیون خانه ساخته شد و بیش از ۵۰ یا ۶۰ درصد آن دو میلیون خانه هم آماده شد. اکنون که در این سال ها که بیش از ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان خلق نقدینگی شده است، این نقدینگی چه شد؟ خلق نقدینگی در کشور به طور متوسط در سه ماهه اول امسال، همین سه ماه اول که اوج گرانیها بود، تقریبا روزی هزار میلیارد تومان بود.

جلیلی اضافه کرد: حالا هدایت این نقدینگی به چه سمت بود؟ طبیعی است که شما اگر بیایید یک میلیون سکه هم در بازار وارد کنید، خب آن نقدینگی این را می برد. ارز هم وارد بازار کنید همین است. شما دیدید ۶۰ تن سکه را وارد کردند، ولی نشد. وقتی که روزی هزار میلیارد تومان نقدینگی خلق و رها می شود، هر بازاری که بیاید، آن را می برد.

وی افزود: سوال من این است که آیا این نقدینگی نمی شد در همین مزیت نسبی ما که نفت و گاز بود، هدایت شود؟

ساخت پتروپالایشگاه با سرمایه مردم

جلیلی همچنین در جریان بازدید از پالایشگاه ستاره خلیج فارس به اهمیت توسعه صنایع پایین دست صنعت نفت اشاره و آن را بی اثر کننده تحریم های حوزه نفت دانست.

وی در جمع کارکنان این مجموعه می گوید: می توانیم با هدایت نقدینگی و سهیم کردن آحاد ملت ایران در منافع عظیم نفت و گاز کشور با اتکا به توانمندی های داخلی از ذخایر خدادادی نفت و گاز، تحریم ها را برای همیشه بی اثر و پیشرفت بزرگ کشور را رقم بزنیم.

جلیلی خاطرنشان کرد: امروز ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در کشور وجود دارد که اگر این مبلغ به درستی و در مزیت نسبی کشور (نفت و گاز) هدایت و مدیریت شود، می‌توان چندین پالایشگاه دیگر مانند این پالایشگاه ساخت نه اینکه این نقدینگی به بازار کاذب سکه و ارز وارد شود.

وی گفت: بیش از ۱۰۰ سال است که از نعمت نفت برخورداریم، اما به جای اینکه این نعمت الهی ابزار پیشرفت ما باشد دشمنان به دنبال محروم کردن ما از این کالای ارزشمند هستند.

فروش نفت نگرانی ندارد

جلیلی افزود: دشمن تلاش می‌کند تا با کاهش فروش نفت ایران بر ما فشار وارد کند اما راه‌حل مقابله با آن همین پالایشگاه ستاره خلیج فارس است. در این پالایشگاه روزانه ۳۵۰ هزار بشکه میعانات گازی به فرآورده‌ تبدیل می‌شود و اگر ۱۰ پترو پالایشگاه داشته باشیم به این معنی است که برای تبدیل نفت به فرآورده‌های نفتی باید نفت منطقه را هم بخریم نه آنکه نگران فروش نفت خام خودمان باشیم!

عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: با ساخت پترو پالایشگاه ها و کسب جایگاه اول تولید کننده فرآورده های نفتی در منطقه می توانیم تبدیل به قطب اقتصادی منطقه شویم. دشمن باید بداند این بار قدرت اقتصادی و صنعت نفت ایران خواهد بود که با اتکا به توانمندی های داخلی اجازه نخواهد داد نفت خامی از منطقه خارج شود و اکنون زمان آن است که در کنار اقتدار دفاعی و منطقه ای کشور، به دشمن نشان داده شود جمهوری اسلامی ایران با قدرت و تدابیر اقتصادی نیز می‌تواند انتقال انرژی در تنگه هرمز را مدیریت کند.

وی افزود: این پالایشگاه نشان داد که شعار «ما می‌توانیم» به شعار «ما توانستیم» تبدیل شده است و نگرانی دشمن نیز به همین خاطر است.

مردمی کردن صنعت نفت اجتناب ناپذیر است

بررسی ها نشان می دهد استفاده از نقدینگی و سرمایه داخلی مردم جهت توسعه صنعت نفت، مسئله ای است که مورد اتفاق نظر کارشناسان است. درست است که در شرایط تحریمی کنونی کشور، اهمیت این مسئله بیش از پیش نمایان شده است اما در شرایط غیر تحریمی نیز به عنوان یک گزینه مطلوب برای کشور به حساب می آید.

توسعه صنعت نفت با سرمایه مردم دارای مزایای متعددی است که ایجاد اشتغال و تولید و ارزش افزوده بالاتر از آن جمله است. همچنین به صورت ایجابی از ورود این سرمایه ها به بازار های واسطه ای و سوداگرانه مثل طلا، مسکن و ارز نیز جلوگیری خواهد کرد.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.