به گزارش مسیر اقتصاد شورای پیگیری اقدامات اولویت دار در روسیه در سال ۲۰۰۵ ایجاد شد. هدف از ایجاد این شورا تصمیم گیری، ارتباط و همکاری با نهادهای ملی، منطقه ای و محلی، سازمان های عمومی و نهادهای علمی برای پیگیری پروژه های اولویت دار کشور روسیه بوده است.
فعالیت های این شورا بر اساس قانون اساسی بوده است و همچنین حکم فعالیت های آن توسط ریاست جمهوری روسیه ابلاغ می شود.
مأموریت های اصلی این شورا عبارتند از:
۱- بررسی مبانی و مفهوم و اهداف پروژه های ملی
۲- تجزیه و تحلیل اجرای عملی پروژه های ملی اولویت دار و تعریف ابعاد، اشکال و مراحل اجرای آن
۳- تهیه و ارائه پیشنهاد اقدامات اولویت دار به دولت و نیازهای آن برای اجرایی شدن
حقوق قانونی شورای پیگیری اقدامات اولویتدار روسیه
در کنار فعالیت های اصلی، این شورا حقوقی هم دارد که به شرح زیر است:
یکی از اقداماتی که این شورا می تواند به صورت قانونی انجام دهد، دعوت از نمایندگان مجلس، نهادها، سازمان های علمی و سازمان های ملی، منطقه ای و محلی به منظور برگزاری جلسات، کنفرانس ها و سمینار در کشور است.
هدف از این رویدادها ارائه و بیان اقدامات اولویت دار به مسئولین و سران کشور است. همچنین این شورا می تواند طبق قانون از مشارکت و ظرفیت متخصصان و دانشمندان هر حوزه و سازمان های علمی استفاده کند.
این شورا که متشکل از اعضای شورا، نمایندگان و سازمان ها است، با تشکیل گروه ها و کمیسیون های دائم و موقت فعالیت های خود را انجام می دهند. همچنین این شورا موظف است که جلسات خود را حداقل هر شش ماه برگزار کند و در صورت لزوم و امکان جلسات فوق العاده نیز برگزار نماید.
رئیس این شورا می بایست جلسات را برگزار کند و همچنین لازم است بیش از نیمی از اعضا در جلسه حضور داشته باشند. در نهایت بعد از انتهای جلسات و تصمیم گیری در مورد موضوعات اولویت دار کشور این برنامه ها به ریاست جمهوری و نهادها و سازمان های دولتی ارسال می شود.
فعالیت های این شورا از زمان تأسیس معطوف به مشکلات اصلی و عمده کشور بوده است. دفتر اجرایی ریاست جمهوری روسیه مسئول تمام فعالیت های شورای پیگیری اقدامات اولویت دار این کشور است.
منبع: وب سایت دولت روسیه