به گزارش مسیر اقتصاد یک مقام ارشد دولتی با اشاره به اظهارات رئیسجمهور در خصوص ثبات اوضاع اقتصادی و همدلی برای رونق بازارها و حمایت از تولید و فضای کسب و کار اظهارداشت: به سازمان برنامه و بودجه کشور ماموریت داده شد تا برای بهبود شرایط اقتصادی برنامهها و سیاستهایی در بخشهای مختلف تهیه و تدوین کند و اکنون مطلع هستیم مراحل نهایی را طی میکند.
بسته تامین انرژی با تمرکز بر مدیریت مصرف
این مقام ارشد دولتی در مورد یکی از بسته های عملیاتی اقتصادی دولت گفت: تامین انرژی مطمئن برای مردم از دیگر رویکردها و سناریوهای طراحی شده است.
وی افزود: با توجه به خشکسالی و شیوه بد مصرف انرژی در کشور، تدابیری در بخشهای آب، برق و سوخت اندیشیده شده است. نباید اجازه دهیم هر کسی هر طور که میخواهد انرژی مصرف کنند. پرمصرفها باید رعایت کنند چون هدر رفت زیادی داریم.
وی با بیان اینکه مباحث مانند کاهش مصرف آب، برق و انرژی و هزینههای مصرفی به دستگاهها ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: بستههای تهیه شده برای دستگاهها را در ستاد اقتصاد مقاومتی مصوب کردیم و با دستگاههایی که رعایت نکنند برخورد بودجهای خواهد شد. صرفهجویی در اعتبارات این بخش برای ایجاد اشتغال، تولید و امنیت غذایی اقشار آسیبپذیر مصرف خواهد شد.
اگر دستگاهها مصارف را مدیریت نکنند با کاهش بودجه مواجه خواهند شد
این مقام آگاه با بیان اینکه بخشی از سیاستهای تهیه شده از جنس طرح در جلسه سران قوا است، بیان داشت: همچنین بخشی از آن در تفاهم دولت و مجلس به صورت طرح یا لایحه برای قانونگذاری آماده خواهد شد و قسمتی دیگر در حیطه اختیارات دولت بوده و که پس از طرح و تصویب در هیات وزیران، اجرایی خواهد شد.
وی تاکید کرد: تمام ظرفیت کارشناسی برای تهیه اجرا سیاستها در بستههای پیشنهادی به کار گرفته شده است و دستگاهها و مجلس نیز همفکری میکنند.
این مقام آگاه دولتی با تاکید بر اینکه در سناریوهای مختلف بودجهای که پیشبینی شده به شدت صرفهجویی و کاهش هزینههای جاری لحاظ شده است، بیان داشت: همه قوا و دستگاهها شرایط موجود کشور را باید درک کنند. اگر مدیریت مصرف و صرفهجویی که برای دستگاهها طراحی شده عملی نشود باید بدانند با کاهش بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه روبرو خواهند شد[۱].
گفتنی است بررسی های کارشناسی نشان می دهد دولت با تفکیک مشترکین پر مصرف از کم مصرف و حرکت به سمت واقعی کردن قیمت حامل های انرژی برای مشترکین پرمصرف که عموما از طبقات برخوردار جامعه هستند، علاوه بر کنترل مصرف بی رویه انرژی می تواند درآمد نسبتا خوبی را نیز به دست آورد.
درآمد ۱۲۰۰ میلیارد تومانی دولت از افزایش نرخ برق مشترکین پرمصرف
هر چقدر این درآمد های غیر نفتی افزایش یابد، کاهش وابستگی بودجه دولت به نفت و به تبع آن بی اثر شدن تحریم ها و مقاوم سازی اقتصاد ایران را به همراه خواهد داشت.
پینوشت:
[۱] فارس کد خبر: ۱۳۹۷۰۴۰۷۰۰۰۴۸۰