۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۵۷۴۴۸ ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۵ دسته: انرژی
۰

نتایج یک تحقیق نشان داد برخلاف شعارهای گسترده کشورهای توسعه یافته غربی در زمینه کاهش استفاده از سوخت های فسیلی، کشورهای عضو گروه G7 سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه در تولید انرژِی از سوخت های فسیلی هزینه می کنند.

به گزارش مسیر اقتصاد در آستانه نشست گروه G7 در کانادا، کشورهای صنعتی دنیا با وجود وعده‌ای که برای پایان دادن به یارانه‌های سوخت فسیلی تا سال ۲۰۲۵ داده‌اند، هر سال دست کم ۱۰۰ میلیارد دلار برای مصرف نفت، گاز و زغال سنگ هزینه می‌کنند.

انگلیس، کانادا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و آمریکا که گروه G7 را تشکیل می‌دهند، در سال ۲۰۱۶ متعهد شدند تا سال ۲۰۲۵ به حمایتشان از سوخت‌های فسیلی پایان دهند. اما یافته‌های مطالعات موسسه توسعه خارجی انگلیس (ODI) نشان داد این کشورها دست کم ۱۰۰ میلیارد دلار در سال برای حمایت از سوخت‌های فسیلی در داخل و خارج از کشور در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ هزینه کرده‌اند.

این تحقیق هر یک از این کشورها را در زمینه شفافیت، تعهدات و وعده‌هایش و همچنین پیشرفت به سوی پایان دادن به استفاده، حمایت و تولید سوخت‌های فسیلی مورد بررسی قرار داده است. فرانسه با ۶۳ امتیاز، بالاترین رتبه را کسب کرد و پس از این کشور، آلمان با ۶۲ امتیاز، کانادا با ۵۴ و انگلیس با ۴۷ امتیاز قرار گرفتند.

آمریکا به دلیل حمایت خود از تولید سوخت فسیلی و خروج از توافق جهانی ۲۰۱۵ پاریس برای مقابله با تغییرات جوی، از ۱۰۰ امتیاز، نمره ۴۲ را کسب کرد که پایین‌ترین امتیاز بود.

سران این کشورها بارها اعلام کرده اند منابع مالی لازم برای حمایت از تولید انرژی های نو را ندارند، درحالیکه نتایج این تحقیق نشان داد این کشورها به تولید سوخت های فسیلی یارانه می دهند.

از طرف دیگر این تحقیق نشان داد گرچه کشورهای توسعه یافته غربی شعار کنار گذاشتن حمایت از سوخت های فسیلی را سر می دهند، ولی در عمل راهکاری برای اجرایی شدن این شعار تدارک ندیده اند.

منبع: رویترز



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.