به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما گفت: ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی کشور نیازی به تجارت خارجی ندارد و منتظر ماندن در آن برای حصول مذاکرات با اروپایی ها درست نیست.
وی گفت: نباید به اقدامات مبتنی بر توافق اروپایی معطل بمانیم، بلکه باید به فکر رونق تجارتمان با شرق باشیم.
آقامحمدی افزود: چه با اروپایی ها به توافق برسیم و چه نرسیم، باید جهت تولیدمان را تغییر دهیم.
وی گفت: علاوه بر واگذاری امور به بخش خصوصی باید شرکت ها و طرف هایی را که همراه با ملت نیستند کنار گذاشته شوند.
آقامحمدی تصریح کرد: عبور از این مرحله برای اقتصاد ایران کار مشکلی نیست ولی لازمه اش آن است که نگاهمان را تغییر دهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جنگ کنونی جنگ نامنظم پارتیزانی اقتصادی است، ضمن اینکه تحریمهای جدید با گذشته متفاوت است و برای مقابله با آن نیاز به اتاق فکر مشترک داریم.
وی تصریح کرد: حتماً در این مرحله باید بخش خصوصی به کار گرفته شود و آنها مأموریت محور عمل کنند.
آقامحمدی گفت: اگر بتوانیم از تحریمهای آمریکا علیه کشورمان استفاده کنیم، اقتصادمان را سامان خواهیم داد.
وی با اشاره به قابلیتهای زنجیرهای مختلف تولید پوشاک، مبل، طلا و جواهرات، محصولات ارگانیک، دارو و میکرو الکترونیک افزود: باید تلاش کنیم تا تولید این محصولات به صرفه شود و برای افزایش تولید قوانینمان را به نفع تولیدکنندگان اصلاح کنیم.
آقامحمدی گفت: دولت باید روی موارد کلیدی هدفگذاری شده در اقتصاد تمرکز کند.
مجید شاکری کارشناس مسائل مالی هم در این برنامه گفت: اروپاییها به تنهایی نمیتوانند برجام را ادامه دهند.
وی افزود: میزان مبادلات بانکی پس از برجام تفاوت چندانی با قبل از آن نداشت.
شاکری گفت: ایران تحریم شدهترین کشور در طول تاریخ است، اما عملاً مرکزی برای هماهنگی در برابر این تحریم ها نداریم، در حالی که دانش فنی برای ایجاد این مرکز وجود دارد.
وی تصریح کرد: صرف نظر از تعامل صرف با اروپا میتوانیم ساختاری را برای معاملات مشترک با چین، روسیه و اروپا ایجاد کرد.
شاکری افزود: جمهوری اسلامی ایران در سالهای گذشته تحریم های مختلفی را تجربه کرده و این مزیتی برای عبور از تحریمهای جدید است.
وی گفت: باید در مذاکرات با اروپایی ها ما پیشنهاداتمان را ارائه کنیم و تضمین هایی را از آنان بگیریم که بدون اجازه از آمریکا محقق شود.
شاکری افزود: تعداد زیادی طرح های مبتنی بر ریال در کشور وجود دارد که با استفاده از مفهوم هدایت و اعتبار می توان آنها را مدیریت کرد.
حجت اللّه عبدالملکی کارشناس اقتصادی هم در این برنامه گفت: اتحادیه اروپا اعلام کرد که نمیتواند تضمین سیاسی به ایران بدهد و تنها به منافعش فکر میکند.
وی افزود: امکان رسیدن به توافق مناسب با اروپا نزدیک به صفر است.
عبدالملکی گفت: در قضیه برجام اقتصاد کشور دستکم پنج سال معطل ماند و نباید با مذاکرات جدید با اروپا اتفاقات گذشته برای اقتصادمان تکرار شود.
وی افزود: با وجود تحریم های گسترده در سالیان متمادی حتی یک واحد اقتصاد تحریم در دانشگاه های کشور تدریس نمی شود.
عبدالملکی گفت: بیش از نیمی از اقتصاد کشور هیچ ربطی به مبادلات خارجی ندارد و مابقی هم به خوبی با ۱۵ کشور همسایه مان قابل انجام است.
وی افزود: برای عبور از این مرحله و اجرای دقیق اقتصاد مقاومتی باید از ۱۰ میلیون جوان تحصیلکرده و یک میلیون نخبهمان استفاده کنیم.
عبدالملکی گفت: حوزه تولیدات دانش بنیان تحلیل پذیر نیست و می توان روی آنها تمرکز کرد زیرا سه و نیم برابر مجموعه تولید ناخالص ملی کشور ظرفیت اقتصاد دانش بنیانمان است.
وی افزود: مشکل اصلی در کشور در مسیر تحقق واقعی اقتصاد مقاومتی بخشی از یک جریان سیاسی است که تفکرشان ارتباط و وابستگی به اقتصاد غرب است در حالی که این تصور درست نیست.