به گزارش مسیر اقتصاد بانک های مرکزی پاکستان و چین روز پنج شنبه، ۲۴ می پیمان پولی دوجانبه میان خود را برای مدت سه سال تمدید نموده اند. دو کشور ارزش پیمان پولی میان خود را به دو برابر میزان سابق افزایش داده اند. هدف دو کشور از انعقاد و تمدید پیمان پولی دوجانبه کاهش وابستگی به دلار و تقویت روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری عنوان شده است.
تمدید این پیمان پولی دوجانبه که برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ منعقد شد، میزان نقدینگی بانک مرکزی پاکستان جهت انجام واردات از چین را افزایش می دهد. چراکه در حال حاضر طبق گزارش ها ذخایر دلاری بانک مرکزی پاکستان تا حد زیادی کاهش یافته است. بانک مرکزی پاکستان اعلام کرده است که میزان این ذخایر ۱۰.۳۲ میلیارد دلار است که این میزان فقط تکافوی ۲.۵ ماه واردات این کشور را خواهد کرد.
طبق اطلاعیه بانک مرکزی پاکستان، بانک های مرکزی دو کشور در تمدید پیمان پولی توافق کرده اند که ارزش این پیمان را از ۱۰ میلیارد یوآن به ۲۰ میلیارد یوآن(۱۶۵ روپیه به ۳۵۱ روپیه) افزایش دهند. بنابراین در حال حاضر امکان تجارت دوجانبه دو کشور با استفاده از ارزهای ملی تا معادل ۳ میلیارد دلار فراهم شده است.
در این اطلاعیه آمده است: افزایش مبلغ پیمان پولی تعهد بانک های مرکزی دو کشور برای توسعه همکاری ها و تجارت دوجانبه از طریق ارزهای ملی را افزایش می دهد.
واردات پاکستان از چین ۱۲ میلیارد دلار در سال است که شامل یک چهارم کل واردات پاکستان است. واردات پاکستان از کشور همسایه خود در طول چندین سال اخیر به دلیل اجرای پروژه ۶۰ میلیارد دلاری مشترک با عنوان کریدور اقتصادی چین-پاکستان افزایش یافته است.
عبید قمر، سخنگوی بانک مرکزی پاکستان گفته است که مبلغ پیمان پولی بعد از استفاده و اتمام، بار دیگر افزایش داده می شود و بانک مرکزی برای آگاهی تجار و بانک ها برای استفاده از ارزهای ملی، جلساتی را با آن ها برگزار کرده است.
منبع: اکسپرس تریبون