۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۵۴۳۳۱ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۸ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

چین و ژاپن قصد دارند به منظور توسعه همکاری های مالی و افزایش تجارت، پیمان پولی دوجانبه خود را باردیگر عملیاتی نمایند. همچنین دو کشور برای ایجاد یک بانک تسویه یوآنی در توکیو توافق کرده اند. توسعه همکاری های مالی دو اقتصاد بزرگ شرق آسیا، به کمرنگ تر شدن نقش دلار در این منطقه منجر خواهد شد.

به گزارش مسیر اقتصاد بانک مرکزی چین روز جمعه(۱۱ می) اعلام کرده است که روابط نزدیک خود با ژاپن را در قالب پیمان پولی دوجانبه و ایجاد یک بانک تسویه ای مبتنی بر یوآن در توکیو ادامه خواهد داد. بانک مرکزی چین همچنین اعلام کرده است که بین دو کشور توافقاتی در حوزه های مالی صورت گرفته است.

دو کشور قبلا اقدام به انعقاد پیمان پولی دوجانبه نموده بودند که فعالیت این پیمان به مدت پنج سال متوقف شده بود. پیمان پولی میان دو کشور با افزایش نقش ارزهای ملی در مبادلات، به کمرنگ تر شدن نقش دلار در منطقه آسیای شرقی منجر خواهد شد.

لی کیکیانگ، نخست وزیر چین در دیدار رسمی از ژاپن اظهار کرده است که چین موافق اعطای یک وام خارجی ۲۰۰ میلیارد یوآنی (معادل ۳۰ میلیارد دلار) به ژاپن است و در عوض ژاپن نیز با ایجاد بانک تسویه ای یوآنی چین در ژاپن موافق کرده است.

بانک مرکزی چین اعلام کرده است که همکاری های مالی میان چین و ژاپن به توسعه و یکپارچگی بازارهای مالی دو طرف، افزایش بین المللی شدن یوآن، حمایت از تجارت دوجانبه و سرمایه گذاری و تقویت رشد آسیایی و جهانی کمک خواهد کرد.

داده های بانک مرکزی چین نشان می دهد که نزدیک به ۸ درصد از ۳۰۰ میلیارد دلار تجارت دوجانبه انجام شده میان دو کشور در سال ۲۰۱۷ با استفاده از یوآن انجام شده است. پرداخت های یوآنی چین و ژاپن ۴۵۰ میلیارد یوآن بوده است.

ارزهای ملی هر دو کشور چین وژاپن در سبد SDR صندوق بین المللی پول قرار دارد. باز بودن بازارهای مالی دو کشور به روی مؤسسات مالی طرف مقابل، فرصت گسترش همکاری های دوجانبه را بیش از گذشته فراهم خواهد آورد.

منبع: شینهوا



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.