۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۵۳۰۶۸ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۵ دسته: آبخیزداری، کشاورزی کارشناس: امین محمودی
۰

با وجود کاهش جهانی قیمت نفت و در نتیجه کاهش درآمدهای دولت امارات، مسئولین این کشور برای حل بحران آب در سال های آینده، بهبود فناوری های تصفیه آب فاضلاب را به عنوان اولویت اصلی در رفع مشکلات ناشی از کم آبی در نظر گرفته اند.

به گزارش مسیر اقتصاد امارات متحده عربی با چندین چالش گوناگون در حوزه مدیریت منابع آبی خود مواجه است که از آن جمله می توان به کمبود منابع آب زیر زمینی، شوری بالای آن ها، هزینه های سرسام آور تولید آب شرب، استفاده غیر بهینه از منابع آب و کم بودن تصفیه فاضلاب های غیر شهری اشاره کرد.

سرمایه گذاری بیشتر در حوزه آب با وجود کاهش قیمت نفت

با افزایش تقاضای آب، زیر ساخت های آبی این کشور به شدت تحت فشار قرار گرفته اند. به همین منظور نیاز به افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت ها و تکنولوژی های بهره وری آب برای تامین نیازهای آینده و دوری از کمبود آب اجتناب ناپذیر است.

اما کاهش بودجه دولت امارات به دلیل کاهش قیمت جهانی نفت، این امر را دچار مشکل کرده است. با این وجود دولت این کشور افزایش تقاضای آب را به وسیله سرمایه گذاری در فناوری های کارآمد در بخش آب، شوری زدایی از آب دریا و آموزش شهروندان مدیریت می کند.

ارجحیت داشتن تصفیه آب فاضلاب بر آب شیرین کن ها در امارات

برای مقابله با هزینه های بالای دولت، یارانه های آب و برق از ژانویه ۲۰۱۵ کاهش یافته و تعرفه ها در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ افزایش یافته است.

طبق پیش بینی های آژانس محیط زیست ابوظبی تا سال ۲۰۳۰، اگر اقدامات کاهش تدریجی مصرف آب صورت نگیرد آب های زیر زمینی این کشور به اتمام خواهد رسید و آب شیرین کن ها نیز از کار خواهند افتاد.

دولت امارات این موضوع را به وسیله استفاده از آب های تصفیه شده برای افزایش بهره وری آب در بخش های مختلف اداره می کند. به طوری که در سال ۲۰۱۷، شهردار ابوظبی اعلام کرد که ۷۶ درصد از مصرف آب در مناظر و چشم اندازهای این شهر با آب شیرین تصفیه شده صورت می گیرد به همین دلیل او قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ تمامی آب مصرفی آن ها را به وسیله تصفیه فاضلاب ها تامین کند.

امارات یکی از پرمصرف ترین کشورهای جهان در بخش آب

امارات با مصرف ۵۵۰ لیتر آب به ازای هر نفر، یکی از پر مصرف ترین کشورهای جهان در بخش آب محسوب می شود. در نتیجه دولت تلاش می کند تا با آموزش جوانان، کاهش هزینه ها با حذف یارانه ها، ذخیره سازی آب در آبخوان ها، تنظیم آب های زیرزمینی و سرمایه گذاری تولید آب های جدید مصرف را به حداقل برساند.

مصرف آب شرب بیش از ۹۶.۵ درصد از آب تولید شده در امارات را به خود اختصاص داده و همچنان در حال افزایش است. در حال حاضر اساسا تمام آب آشامیدنی تولید شده در امارات از طریق شیرین کنندهای حرارتی و وابستگی به سوخت فسیلی تامین می شود. به همین دلیل اقداماتی برای یافتن راه های جایگزین مورد بررسی قرار گرفته شده است.

در این راستا در سال ۲۰۱۵ ، ۴ نیروگاه آب شیرین کن، با استفاده از فناوری اسمز معکوس به بهره برداری رسیده است؛ به طوری که شرکت آب و فاضلاب ابوظبی یکی از کلیدی ترین پروژه های خود را برای تصفیه آب فاضلاب ها اجرا کرد. این شرکت قصد دارد تا در چشم انداز ۲۰۳۰ حجم تصفیه آب فاضلاب را به ۱.۷ میلیون لیتر در روز برساند.

بخش آب در امارات به طور کامل دولتی است و توسط برخی از سازمان های تابع آن اداره می شود. با این حال افزایش تقاضا برای مصرف آب در این کشور، اولویت این سازمان ها را تولید آب تمیز و تصفیه شده، قرار داده است.

کاهش سرمایه گذاری امارات در آب های زیر زمینی برای حفظ آبخوان ها

به دلیل کاهش قیمت جهانی نفت دولت امارات با دعوت از سازمان های دولتی و بخش خصوصی سرمایه گذاری گسترده ای را برای تولید آب جدید شروع کرده است؛ این کشور قصد دارد با استفاده از فناوری های جدید به تولید آب آشامیدنی بهینه، تصفیه و ذخیره سازی آب فاضلاب بپردازد.

همچنین آن ها قصد دارند تا سرمایه گذاری در بهره برداری از آب های زیر زمینی را به منظور حفظ آبخوان های موجود کاهش دهند و به جای آن با شوری زدایی از خاک کشاورزی و کشت هیدروپونیک به حفظ منابع آبی کمک کنند.

در بخش شرب تمام تمرکز این کشور روی شیرین سازی آب به وسیله فناوری های هسته ای و خورشیدی است. با این حال همچنان راه حل ارزانتر این کار یعنی تصفیه آب فاضلاب در اولویت این کشور قرار دارد.

منبع: export.gov



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.