۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۵۲۶۴۲ ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۱ دسته: حمایت از کشاورزی، کشاورزی
۰

دولت ترکیه در سال ۲۰۱۳ میلادی برنامه ۱۰ ساله ای برای صادرات محصولات کشاورزی تدوین کرده است؛ بر اساس این برنامه، میزان تولید و صادرات بخش کشاورزی ترکیه در سال ۲۰۲۳ میلادی به ترتیب به ۱۵۰ و ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش مسیر اقتصاد مجله تایم ترکیه به نقل از یک مقام آگاه در دولت ترکیه به بررسی وضعیت حمایت دولت این کشور از تولید محصولات کشاورزی پرداخته است.

دولت ترکیه در سال ۲۰۰۲ حدود ۱ میلیارد لیر ترکیه به کشاورزان خود یارانه پرداخت می کرد که این میزان یارانه در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ به ۷.۶ میلیارد و ۹.۱ میلیارد لیر رسید. با اینحال با احتساب ارزش واقعی یارانه ها، می توان گفت در طول این ده سال یارانه پرداختی دولت به کشاورزان بیش از ۳ برابر شده است.

همچنین کل میزان یارانه حمایتی دولت از کشاورزان در بازه سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ در حدود ۵۰ میلیارد پوند بوده است.

صادرات ۲۰ میلیارد دلاری ترکیه در سال ۲۰۱۳ 

دولت ترکیه در سال ۲۰۱۳ اقدام به تعیین هدف ۱۰ ساله در بخش کشاورزی کرد. در این برنامه هدف بخش کشاورزی افزایش درآمدهای این حوزه به ۱۵۰ میلیارد دلار است که در این صورت ترکیه جز ۳ کشور برتر در حوزه محصولات کشاورزی قرار می گیرد.

در سال ۲۰۱۲ میلادی میزان صادرات سه بخش سبزیجات، محصولات دامی و محصولات چوبی ترکیه به ۱۹ میلیارد دلار رسیده بود و در سال ۲۰۱۳ این میزان به بیش از ۲۰ میلیارد دلار افزایش یافت.

در حال حاضر ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی ترکیه در حدود ۱۶ میلیارد دلار برآورد شده است. اما دولت قصد دارد این ظرفیت را با اجرای برنامه ده ساله به ۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ افزایش دهد.

وضعیت مناسب ترکیه در تولید محصولات کشاورزی

۴۰ درصد از زمین های ترکیه مناسب کاشت محصولات کشاورزی نظیر غلات، حبوبات، دانه های روغنی، میوه و سبزیجات است. همچنین این کشور در زمینه تولید محصولاتی نظیر گوشت مرغ، شیر و فراورده های لبنی، ماهی، عسل نیز ظرفیت های مناسبی دارد.

۶۷ درصد از تولید محصولات کشاورزی ترکیه را غلات تشکیل می دهد و حدود ۲۶ درصد مربوط به تولید محصولات دامی و شیلات و ۷ درصد از تولیدات کل کشاورزی مربوز به خشکبار اختصاص دارد.

با توجه به موقعیت جغرافیایی ترکیه و قرار گرفتن این کشور در میان کشورهای آسیایی، اروپای شرقی و شمال آفریقا و وضعیت مناسب ترکیه در زمینه تولید محصولات کشاوری و صنایع غذایی، تحقق این میزان افزایش صادرات محصولات کشاورزی در ترکیه دور از انتظار نیست.

منبع: aydindenge



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.