۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۴۶۲۹۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰ دسته: انرژی
۰

کشور هند برای تامین نیاز داخلی به سوخت، به ساخت پالایشگاه روی آورده است. نیاز این کشور به بنزین تا سال ۲۰۳۰ به حدود نیم میلیارد لیتر در روز می رسد و این کشور قصد دارد بخش بیشتری از نیاز خود را در داخل تولید کند.

به گزارش مسیر اقتصاد، در روزهای گذشته نارندرا مودی، نخست وزیر هند از شروع عملیات اجرایی یک پالایشگاه ۶.۸ میلیارد دلاری در ایالت غربی راجستان خبر داد. این پالایشگاه، ظرفیت هند را برای تامین تقاضای سوخت افزایش دهد.

انتظار می رود تا سال ۲۰۳۰، تقاضای هند برای بنزین و دیزل با افزایش ۶۶ درصدی، به رقم ۱۷۰ میلیارد لیتر در سال (۴۶۶ میلیون لیتر در روز) برسد. این افزایش در راستای گسترش استفاده طبقه متوسط از اتومبیل و مسافرت هوایی است.

این پروژه پالایشگاهی و پتروشیمی با ظرفیت ۱۸۰،۰۰۰ بشکه در روز در استان مرزی هندوستان با پاکستان ساخته خواهد شد. هندوستان پترولیوم، سومین شرکت بزرگ پالایشگاهی این کشور در حال انجام این پروژه است.

سنگ بنای این پروژه در سپتامبر ۲۰۱۳ (۱۳۹۱) توسط سونیا گاندی، رئیس کنگره حزب حاکم، برای نخستین بار بنا نهاده شد.

دارامندرا پرادان، وزیر نفت هند در این باره گفت که در حال حاضر تخمین زده شده است که پروژه تا سال ۲۰۲۲ یا ۲۰۲۳ (۱۴۰۱) به سرانجام برسد.

پرچان افزود، برای ایجاد این پروژه، دولت ایالتی وام بدون بهره ۱۷۸.۴۵ میلیارد روپیه ای  معادل ۲.۶۳ میلیارد دلار، برای شرکت هندوستان پترولیوم در نظر گرفته است. بازپرداخت این وام طی ۱۵ سال پس از راه اندازی این پروژه و شروع سوددهی آن، پرداخت خواهد شد.

مودی با اشاره به اهمیت ساخت این پالایشگاه گفته است که این پروژه برای هزاران نفر از مردم در راجستان، شغل ایجاد خواهد کرد.

بخشی از خوراک مورد نیاز پالایشگاه راجستان که حدود ۵۰ هزار بشکه نفت است از میدان نفتی در نزدیکی این پالایشگاه خریداری می شود. این نفت توسط کارخانه Cairn India Ltd استحصال و در اختیار پالایشگاه قرار می گیرد.

یک مدیر اجرایی شرکت هندوستان پترولیوم (HPCL) می گوید که به دلیل کاهش هزینه های حمل و نقل، شرکت او ترجیح می دهد تا نفت مورد نیاز خود را به طور کامل از میدان نفتی منطقه تامین کند.

منبع: رویترز



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.