۰۳ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۴۵۰۷۵ ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۶ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

دولت ترکیه ۷ بخش مهم اقتصادی را شناسایی نموده است و قصد دارد با سرمایه گذاری ۲۱ میلیارد دلاری ۲۰ پروژه را در این حوزه ها اجرایی نماید. این پروژه ها از سوی شرکت های داخلی اجرا می شوند و هدف آن ها افزایش توان تولیدی و کاهش وابستگی به واردات عنوان شده است.

به گزارش مسیر اقتصاد نیهات زیبکچی، وزیر اقتصاد ترکیه اعلام کرد دولت این کشور قصد دارد با تأمین مالی ۸۰ میلیارد لیره معادل ۲۱ میلیارد دلار برنامه ای به منظور تشویق سرمایه گذاری در بخش های با اولویت تولیدی در دستور کار قرار دهد.

بر این اساس اعلام وزیر اقتصاد ترکیه این مبلغ به منظور اجرایی شدن بیش از ۲۰ پروژه ملی در ۷ بخش اقتصادی همچون سلامت و انرژی سرمایه گذاری خواهد شد.

کشور ترکیه در حال حاضر در این ۷ بخش از اقتصاد به طور گسترده ای به واردات وابسته است و هدف اصلی دولت از اجرای پروژه ها تقویت تولید ملی و کاهش واردات عنوان شده است. بر اساس گفته وزیر اقتصاد کشور ترکیه اجرایی شدن این پروژه ها موجب می شود سالانه ۶ تا ۷ میلیارد دلار از واردات کشور ترکیه کاهش یابد.

وزیر اقتصاد ترکیه در این خصوص گفته است: «در حال حاضر در برخی حوزه های اقتصادی کشور ترکیه توان رقابت با محصولات وارداتی ندارد و در این بخش ها نیاز به انتقال فناوری وجود دارد. ما قصد داریم با راه اندازی یک نظام پروژه محور، شرکت های بزرگی را در این بخش های اقتصادی ایجاد نماییم تا روند انتقال فناوری و ارتقاء تولید تسریع شود. با این اقدام در آینده از میزان واردات کشور کاسته خواهد شد و بخشی از کسری تراز تجاری پوشش داده می شود.»

برای تحقق این هدف ترکیه مشوق هایی همچون معافیت های ده ساله مالیاتی، کمک های دولتی در بیمه کارمندان و کاهش نرخ تأمین مالی را در دستور کار قرار داده است.

وزیر اقتصاد ترکبه همچنین گفته است: «ما ۷ بخش اقتصادی را تعیین کرده ایم که به طور عمده موجب افزایش تراز تجاری منفی شده اند. بخش های حمل و نقل، بهداشت، ارتباطات، انرژی، متالورژی، پتروشیمی و فناوری های کشاورزی این ۷ بخش اقتصادی هستند که در آن ها کمبود فناوری در داخل کشور مشهود است.»

وزیر اقتصاد ترکیه همچنین گفته است روند اجرایی شدن ۲۰ پروژه در ۷ بخش اقتصادی با سرعت پیش می رود و شرکت های داخلی برای اجرای هریک از پروژه ها مشخص شده اند. انتظار می رود تا پیش از پایان سال جاری میلادی روند عملیاتی پروژه های مذکور آغاز گردد.

وزیر اقتصاد ترکیه ابراز امیدواری کرد اجرا شدن این پروژه ها از سال ۲۰۱۹ اثرات مثبت خود را بر کاهش میزان واردات نشان دهند.
در سال ۲۰۱۷ میلادی میزان واردات کشور ترکیه در حدود ۲۳۴ میلیارد دلار بوده است و میزان کسری تراز تجاری این کشور نیز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار گزارش شده است.

منبع: رویترز



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.