۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۳۸۵۰۶ ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۷ دسته: حمل و نقل، مشارکت عمومی-خصوصی
۰

استفاده مردم هند از سفرهای هوایی در سال های اخیر روندی فزاینده داشته و در سال های آتی نیز این روند ادامه دارد. از این رو دولت هند قصد دارد با استفاده از سرمایه های بخش خصوصی و در قالب قراردادهای PPP فرودگاه های داخلی را بدون استفاده از بودجه دولت و سرمایه گذاری خارجی توسعه بخشد.

به گزارش مسیر اقتصاد در سال ۲۰۱۶ میلادی میزان استفاده مردم کشور هند از سفرهای هوایی ۲۶ درصد افزایش داشته که بیشترین میزان رشد در بین تمامی کشورهای جهان محسوب می شود.

از طرف دیگر پیش بینی شده است که در طول ده سال آینده میزان استفاده مردم هند از سفرهای هوایی بیش از ۳ برابر شود و از ۱۳۱ میلیون پرواز در سال ۲۰۱۶ میلادی به بیش از ۳۷۸ میلیون پرواز تا سال ۲۰۲۶ برسد.

از این رو یکی از نیازهای اصلی حمل و نقل در کشور هند توسعه ظرفیت فرودگاهی و ساخت فرودگاه های جدید است. در این زمینه بسیاری از شهرهای پر جمعیت هند نیاز به توسعه ظرفیت های فرودگاه های فعلی و ساخت فرودگاه های جدید دارند.

در حال حاضر ۱۲۶ فرودگاه در کشور هند در حال بهره برداری است که طبق برآوردهای انجام شده بیش از ۲۵ مورد از آن ها تا حد بیشترین میزان ظرفیت ممکن در حال خدمت رسانی هستند و ضرورت توسعه ظرفیت فرودگاهی در این فرودگاه ها بیش از دیگر فرودگاه های این کشور است.

طبق پیش بینی های انجام شده دولت هند در یک دهه آینده برای افزایش ظرفیت فرودگاهی و ساخت فرودگاه های جدید به بیش از ۲۴۰۰ میلیارد روپیه معادل ۳۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

از این رو دولت هند قصد دارد با استفاده از سرمایه های بخش خصوصی و در قالب قراردادهای PPP فرودگاه های داخلی را توسعه بخشد. استفاده از سرمایه های بخش خصوصی در توسعه ظرفیت های فرودگاهی در یک دهه گذشته نیز نتایج مثبتی برای کشور هند به همراه داشته است.

در سال های اخیر ۴ فرودگاه بزرگ هند در شهر های بمبئی، دهلی، بنگالورو و حیدرآباد با استفاده از سرمایه های بخش خصوصی و در قالب قراردادهای PPP به بهره برداری رسیده اند.

با اینحال صدور مجوز تأسیس فرودگاه های خصوصی و همچنین خصوصی سازی فرودگاه های موجود نیز یکی از برنامه های دولت در این زمینه است.

منبع: فایننشال اکسپرس



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.