۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۳۰۲۰۰ ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۶ دسته: تولید
۰

دولت چین یک برنامه توسعه اقتصادی با عنوان «ساخت چین ۲۰۲۵» برای توسعه صنایع داخلی خود در نظر گرفته است. چین در این برنامه قصد دارد با تکیه بر توان داخلی، تولیدات صنعتی خود را ارتقاء دهد و به کشوری پیشرو در فناوری های پیشرفته تبدیل شود. کارشناسان آلمانی معتقدند کشور چین در این برنامه به طور قابل توجهی موفقیت های صنعتی کشور آلمان را الگو قرار داده است.

به گزارش مسیر اقتصاد کشور چین برای توسعه اقتصادی خود برنامه ای با عنوان «ساخت چین ۲۰۲۵» در نظر گرفته است. هدف چین از این برنامه توسعه اقتصادی حمایت از تولیدات داخلی به منظور افزایش کیفیت و کمیت و رقابت با دیگر کشورهای صنعتی جهان است.

برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» چیست؟

برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» به منظور ایجاد سرمایه گذاری پایدار و قابل توجه در بخش های مختلف اقتصادی و تولیدی و به طور خاص تولیدات صنعتی و کارخانه ای از سوی دولت جمهوری خلق چین ابداع شده است.

توسعه و ساخت ماشین آلات تولیدی به منظور کاهش وابستگی در واردات کالاهای سرمایه ای و افزایش ظرفیت تولید مبتنی بر توان داخلی، یکی از بخش های مهم این برنامه محسوب می شود.

در واقع دولت چین در قالب برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» قصد دارد با تکیه بر توان داخلی به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات صنعتی در دنیا تبدیل شود.

ارتقاء جایگاه تولیدکنندگان چینی در زنجیره تولید محصولات

در برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» کشور چین قصد دارد جایگاه تولیدکنندگان چینی را در زنجیره تولید محصولات صنعتی و کارخانه ای ارتقاء دهد و در عین حال روند مدرن سازی تأسیسات کارخانه ای و خطوط تولید خود را تسهیل نماید.

علاوه بر این دولت چین قصد دارد در زمینه فناوری های تولیدی نیز به یکی کشور پیشرو تبدیل شود. در حال حاضر تولیدکنندگان صنعتی کشور چین فناوری هایی که چندان سطح بالایی ندارند را به خوبی کسب نموده و از آن ها در فرآیندهای تولیدی خود استفاده می کنند.

هدف چین: تبدیل شدن به کشوری پیشرو در حوزه فناوری های تولیدی بسیار پیشرفته

اما برخی فناوری های پیشرفته و سطح بالا در حال حاضر در انحصار کشورهای صنعتی غربی قرار دارد. یکی از اهداف کشور چین در برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» تبدیل شدن به کشوری پیشرو در تولید و توسعه فناوری های بسیار پیشرفته است.

منظور از فناوری های بسیار پیشرفته و سطح بالا، آن دسته از فناوری هاست که با استفاده از آن ها می توان کارخانه های هوشمند را راه اندازی نمود. این فناوری ها امکان مدیریت همزمان و دقیق زنجیره تولید در یک کارخانه را فراهم می کند و با مدیریت خودکار و مکانیزه، کارایی و بهره وری تولیدات را به میزان قابل توجهی افزایش می دهند.

تولید خودروهای برقی، حوزه جدید تسلط چین

تولید خودروهای برقی یکی از بخش های اصلی برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» محسوب نمی شود. ولی یکی از استفاده های معمول و درآمدزای فناوری های پیشرفته ای که چین به دنبال خودکفایی در آن هاست، صنعت خودروسازی برقی است.

از این رو کشور چین برنامه ریزی گسترده ای برای تبدیل شدن به قطب تولید خودروهای برقی در جهان انجام داده است. تولید خودروهای برقی در حال حاضر روند شکل گیری خود را آغاز کرده و در حال حاضر یک حوزه نوپا محسوب می شود. چین قصد دارد با سرمایه گذاری گسترده سهمی قابل توجه در بازار جهانی خودروهای برقی از آن خود نماید.

یکی از تدابیر چین برای این حوزه تسهیل و تشویق تولید خودروهای برقی است. دولت چین اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۸ میلادی دست کم ۸ درصد از خودروهای تولیدی باید برقی باشند. این میزان برای سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۲ درصد در نظر گرفته شده است.

تولید ربات های صنعتی برای گسترش تولیدات داخلی

یکی دیگر از اهداف چین گسترش تولید ربات های صنعتی است. این ربات ها در آینده می توانند نقشی قابل توجه در تولیدات صنعتی کشورها داشته باشند. افزایش تولید ربات های صنعتی با توان داخلی، ظرفیت تولیدی کشور چین را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.

ساختار سیاست گذاری اقتصادی کشور چین به صورت از بالا به پایین است و این مسئله می تواند یک همگرایی در تزریق یارانه های دولتی در حوزه های کلیدی صنعت در کشور چین داشته باشد.

توفیقات صنعتی آلمان الگوی کشور چین است

کارشناسان آلمانی معتقدند کشور چین در برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» به طور قابل توجهی موفقیت های صنعتی کشور آلمان را الگو قرار داده است.

در سال های اخیر بسیاری از کشورهای اروپایی با رکود اقتصادی همراه هستند اما در این میان کشور آلمان با تکیه بر توان قابل توجه تولیدات صنعتی نه تنها با رکود مواجه نشده، بلکه زمینه خارج شدن دیگر کشورهای اروپایی از رکود را نیز فراهم کرده است.

عدم وابستگی به واردات، محور برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵»

کشور چین قصد دارد با تکیه بر توسعه صنعتی و اقتصادی به کشوری پیشرو در حوزه فناوری های صنعتی تبدیل گردد. اما در این میان عدم وابستگی به واردات یکی از محورهای اصلی برنامه «ساخت چین ۲۰۲۵» است. در واقع دولت چین قصد دارد چه در زمینه فناوری های تولیدی و چه ماشین آلات و نیروی کار با استفاده از توان داخلی پیشرفت نماید.

منبع: دویچه وله



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.