به گزارش مسیر اقتصاد دولت هند در زمان کاهش قیمت محصولات کشاورزی در بازار، از طریق سازوکار قیمت تضمینی بخشی از میزان ضرر اقتصادی کشاورزان را جبران میکند.
دولت هند یک برنامه حمایتی از کشاورزان را تحت عنوان قیمت تضمینی بازار اعلام کرده است. در این طرح دولت هند برای تعدادی از محصولات کشاورزی قیمت تضمینی اعلام و تضمین میکند که در صورت فروش محصولات کشاورزان با قیمتی کمتر از حد تعیین شده، ما به التفاوت قیمت محصولات را به طور مستقیم به کشاورزان پرداخت نماید.
در این روش دولت هند قیمت فروش محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده در بازار را از طریق نظارت بر بازار اخذ نموده و چنانچه میانگین قیمت محصولات از قیمت تضمینی تعیین شده کمتر باشد، در انتهای دوره فروش محصولات، مابه التفاوت قیمت را به حساب کشاورزان واریز میکند.
دولت هند اعلام کرده است که محصولاتی همچون دانه سویا، ذرت و برخی دیگر از محصولات کشاورزی در این روش حمایتی قرار دارند و کشاورزانی که این محصولات را تولید نمایند مشمول این طرح حمایتی خواهند بود.
این روش حمایتی در کشور هند به منظور تشویق کشاورزان به تولید، برداشت و فروش محصولات خود در نظر گرفته شده و میتواند تأثیری قابل توجه بر میزان تولید کشاورزان داشته باشد.
بخش کشاورزی یکی از بخش های مهم اقتصاد کشورهاست که میتواند امنیت غذایی را برای کشور به ارمغان بیاورد. به همین دلیل در حال حاضر کشورهای جهان اعم از پیشرفته و در حال توسعه، با توجه به شرایط بخش کشاورزی و نیازهای داخلی خود، روش های حمایتی متنوع و متعددی را برای حمایت از بخش کشاورزی در نظر میگیرند.
روش حمایت قیمت تضمینی و جبران مابه التفاوت قیمت بازار و قیمت تضمینی برای کشاورزان، یکی از روش های معمول حمایت از تولید بخش کشاورزی است. جلوگیری از انحراف منابع و کاهش هزینه های دولت از جمله مزیت های این طرح به شمار میرود.
منبع: فایننشال اکسپرس