۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۸۸۶۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۴ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

دولت ترامپ برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی سلول های خورشیدی، بر واردات آن تعرفه اعمال کرده است و برنامه ای برای کاهش این تعرفه ندارد. سلول های خورشیدی در تولید برق از انرژی خورشید، به عنوان منبع انرژی تجدیدپذیر مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش مسیر اقتصاد دولت دونالد ترامپ اخیرا تعرفه واردات سلول های خورشیدی را افزایش داده است. این اقدام گرچه شرایط را برای تولید داخل این سلول های خورشیدی فراهم کرده اما از طرفی موجب نارضایتی تولیدکنندگان برق از انرژی خورشیدی شده که بخش قابل توجهی از نیاز خود به سلول های خورشیدی را از طریق واردات تأمین می کنند. دولت ترامپ با وجود این مخالفت ها قصد ندارد تعرفه واردات سلول های خورشیدی را کاهش دهد.

تولید برق از انرژی خورشیدی یکی از روش های اصلی تولید انرژی تجدیدپذیر

تولید برق از انرژی های تجدید پذیر با هدف جایگزینی سوخت های فسیلی یکی از راهبردهای اصلی کشورها در سال های اخیر است. در این میان تولید برق از طریق انرژی خورشیدی به دلیل میزان اشتغال بالا در مقایسه با دیگر روش ها و امکان استفاده در منازل مسکونی و صنایع کوچک و متوسط، یکی از مناسب ترین روش ها در تولید انرژی های تجدید پذیر است.

بازار تولید برق از طریق سلول های خورشیدی یکی از مهم ترین بخش های تولید انرژی در آمریکاست که در سال های اخیر توجه زیادی به این بخش انجام گرفته است. در سال های اخیر سهم تولید برق از طریق انرژی خورشیدی روندی افزایشی داشته و شرکت های متعددی در این حوزه مشغول کار هستند.

بخش قابل توجهی از سلول های خورشیدی مورد نیاز آمریکا از طریق واردات تأمین می‌شود

با اینحال در آمریکا به طور معمول بخش قابل توجهی از سلول های خورشیدی مورد استفاده در صنعت تولید برق از انرژی خورشیدی از طریق واردات تأمین می‌شود. شرکت های تولیدکننده سلول های خورشیدی آمریکایی با وجود توان داخلی و کیفیت بالای محصولاتشان، به دلیل قیمت تمام شده بالا توان رقابت با سلول های خورشیدی وارداتی را نداشته اند.

افزایش تعرفه واردات سلول های خورشیدی آمریکا با هدف حمایت از تولیدات داخلی

این مسئله موجب شد دولت آمریکا اخیرا با هدف کاهش وابستگی به واردات و حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه واردات سلول های خورشیدی را افزایش دهد. تا پیش از این بخش قابل توجهی از نیاز آمریکا به سلول های خورشیدی از طریق واردات از کشور چین و دیگر کشورهای آسیایی انجام می‌شد که محصولات خود را با قیمت ارزان تری تولید می نمایند.

تولیدکنندگان سلول های خورشیدی موافق افزایش تعرفه واردات

اما افزایش تعرفه واردات موجب دو دستگی در صنعت تولید برق از طریق انرژی خورشیدی در آمریکا شده است. از طرفی تولیدکنندگان سلول های خورشیدی که تا پیش از این توان رقابت با نمونه های وارداتی را نداشتند و یکی پس از دیگری اعلام ورشکستگی می کردند، از افزایش تعرفه واردات حمایت میکنند.

واردکنندگان و تولیدکنندگان برق خورشیدی مخالفان افزایش تعرفه واردات

اما از طرف دیگر واردکنندگان و همچنین شرکت های فعال در حوزه تجهیز نیروگاه های خورشیدی و همچنین فروش و نصب سلول های خورشیدی در صنایع و منازل مسکونی، به شدت با افزایش تعرفه واردات سلول های خورشیدی مخالفند.

مخالفان افزایش تعرفه واردات سلول های خورشیدی معتقدند افزایش تعرفه واردات به طرز قابل توجهی بر قیمت تمام شده برق تولید شده از انرژی خورشیدی تأثیر میگذارد و این مسئله میتواند جایگاه روبه گسترش صنعت تولید برق از انرژی خورشیدی آمریکا را با چالش مواجه نماید.

دولت ترامپ مصمم به حمایت از تولیدات داخلی

اما با وجود مخالفت واردکنندگان و فروشندگان سلول های خورشیدی و همچنین شرکت های تولیدکننده انرژی خورشیدی که خریداران سلول های خورشیدی هستند، دولت ترامپ تمایلی به کاهش دوباره تعرفه واردات ندارد و ترجیح میدهد از تولیدکنندگان داخلی سلول های خورشیدی حمایت کند؛ حتی اگر در کوتاه مدت قیمت تمام شده تولید برق خورشیدی مقداری افزایش یابد.

در واقع دولت ترامپ ترجیح داده است به جای کاهش قیمت برق تولیدی با تکیه بر واردات سلول های خورشیدی، از صنعت داخلی حمایت کند. این تصمیم دولت ترامپ گرچه موجب میشود برای مدتی قیمت تمام شده تولید برق خورشیدی افزایش یابد، اما در مقابل نتیجه آن کاهش وابستگی به واردات سلول های خورشیدی و همچنین افزایش تولید و اشتغال در داخل آمریکاست.

افزایش تولید و اشتغال بدون مدیریت واردات ممکن نیست

تجربه کشورهای صنعتی و پیشرفته در توسعه بخش های مختلف اقتصادی و صنعتی نشان داده است که ایجاد اشتغال در حوزه های جدید بدون حمایت مؤثر و هوشمندانه ممکن نیست و چنانچه کشوری بخواهد رقابت پذیری تولیدات داخلی را ارتقاء دهد، حتما باید روند واردات را مدیریت نماید.

برگرفته از: رویترز



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.