به گزارش مسیر اقتصاد دولت ترامپ از ابتدای شروع به فعالیت خود در راستای عمل به شعار افزایش اشتغال و اولویت دادن به تولیدات ساخت داخل، رویکردی منفی در قبال توافقات تجاری پیشین آمریکا داشته است.
اما باید توجه داشت که دولت ترامپ مخالف توافقات تجاری دوجانبه نیست بلکه به دنبال توافقات تجاری دوجانبه ای است که در راستای منافع آمریکا باشد و از انعقاد چنین توافق نامه های تجاری به شدت حمایت میکند.
یکی از تصمیمات اولیه ترامپ بعد از انتخاب به عنوان رئیس جمهور آمریکا خروج این کشور از توافق تجارت آزاد بین کشورهای دو سوی اقیانوس آرام بود. علاوه بر این از زمان حضور ترامپ مذاکرات برای انعقاد یک توافق تجاری گسترده بین آمریکا و اتحادیه اروپا متوقف شده است. از طرف دیگر ترامپ بارها علیه قرارداد تجارت آزاد نفتا بین کشورهای آمریکا، کانادا و مکزیک موضع گیری کرده و از ضرورت بازبینی آن گفته است.
توقف روند برخی مذاکرات تجاری و انتقاد از توافقات تجاری پیشین، موجب شده است این دیدگاه غلط در بین مردم و کارشناسان ایجاد شود که دولت ترامپ به کلی با انعقاد قرارداد های تجارت دوجانبه با دیگر کشورهای جهان مخالف است و به انزوای داخلی در زمینه تجارت معتقد است. اما این روش دولت ترامپ نیست.
دولت ترامپ به دنبال انعقاد توافقات تجاری دوجانبه است اما معتقد است در توافقات تجاری باید منافع آمریکا بیش از پیش لحاظ شود؛ در حالیکه در برخی از توفقات قبلی این مسئله به درستی رعایت نشده است. این رویکرد با اتخاذ سیاست انزوا و بستن درب های تجارت خارجی کاملا متفاوت است. اینکه دولت ترامپ نیز به شدت طرفدار انعقاد توافقات تجاری دوجانبه است در مذاکرات تجاری این کشور با دیگر کشورهای جهان از جمله بریتانیا مشخص است.
امروزه انعقاد توافقات تجاری دوجانبه یکی از ابزارهای اصلی کشورها برای ایجاد بازارهای صادراتی برای تولیدکنندگان داخلی است. اما چنانچه این قراردادها به نحوی مناسب منعقد نگردند، این امکان وجود دارد که نه تنها میزان صادرات افزایش نیابد، بلکه راه برای ورود کالاهای وارداتی و از بین رفتن اشتغال داخلی بیش از پیش فراهم گردد.
منبع: رویترز